ΣΥΝ – Χαιρετισμός στο 3ο Συνεδρίου της ΚΟΕ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζουμε το συνέδριο σας, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο εξαιρετικά σημαντική τόσο  για τον λαό μας και για τους λαούς της Ευρώπης, όσο και για την ίδια την  Αριστερά. Γιατί σήμερα, περισσότερο από χτες, είναι μια περίοδος αναζητήσεων, μια περίοδος που όλοι πρέπει να αναστοχαστούμε την παρέμβασή μας στο λαϊκό κίνημα, με στόχο το πώς θα γίνει η Αριστερά ακόμα πιο μαχητική και πιο αποτελεσματική. Πως η Αριστερά θα ξεπεράσει παθογένειες του παρελθόντος, ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και αγκυλώσεις, πως η ενότητα των δυνάμεων της δεν θα είναι απλώς ευχολόγιο, αλλά θα γίνει  το απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας νέας πορείας του λαού προς τη δημοκρατία, την ελευθερία και το σοσιαλισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο την επόμενη περίοδο. Οι αγώνες που δόθηκαν στις πλατείες, στους εργασιακούς χώρους, στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές είναι η πυξίδα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα δεχτούμε μια συντονισμένη επίθεση από το σύστημα, ότι θα προσπαθήσουν να στοχοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες, την αντίσταση του λαού στην τρόικα και την κυβέρνηση. Σε αυτές τις επιθέσεις εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Ακόμα πιο αγωνιστικά, πιο μαχητικά, πιο δυναμικά, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τις θέσεις μας, από τις αξίες μας, από τη θέληση μας να νικήσουμε.

Με αυτές τις σκέψεις και με την πεποίθηση ότι η επιτυχία του Συνεδρίου σας θα συμβάλει στις διεργασίες του επόμενου διαστήματος, σας ευχόμαστε καλή δύναμη.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού