Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ Ηρακλείου για τη δράση της αστυνομίας, 09/12/2008

Καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε μια συστηματική επίθεση ενάντια στο χώρο του Συ.Ριζ.Α. εξαιτίας της συνολικής κοινωνικής αναταραχής έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

 

Σε Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο δύο μόνο μέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τους δύο ειδικούς φρουρούς στο κέντρο της Αθήνας, είδαμε την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής σε εντεταλμένο έργο να απειλούν με περίστροφα διαδηλωτές.

Είδαμε σήμερα τις δυνάμεις καταστολής στην πόλη μας να χτυπούν με μένος τη πορεία που συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και ο Συ.Ριζ.Α. Ηρακλείου στην πλατεία ελευθερίας και πολύ μακριά από οποιοδήποτε σημείο έντασης, πολύ μακριά από κτήρια, τράπεζες κτλ.

Είδαμε στα τελευταία πλάνα που έδειξαν τα δελτία ειδήσεων των τοπικών καναλιών άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου να υποδύονται κουκουλοφόρους, να κρατάνε μολότοφ στα χέρια τους και εν τέλει να συλλαμβάνουν απλούς διαδηλωτές που βρίσκονται στο δρόμο εξαιτίας των πολιτικών που περιθωριοποιούν τους νέους.

Πλέον δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση των ληστών έχει εξελιχθεί σε κυβέρνηση δολοφόνων και προβοκατόρων. Μήπως η «τυφλή βία» ενάντια στα μικροκαταστήματα και στην περιουσία πολιτών ενισχύεται από τέτοιου είδους άντρες της ασφάλειας;

Θα ήταν ίσως καλύτερα η κυβέρνηση Καραμανλή, το Κ.Κ.Ε. και ο ΛΑ.Ο.Σ. να σταματήσουν να καταδεικνύουν ως υπεύθυνο αυτής της κοινωνικής έκρηξης το Συ.Ριζ.Α. , όταν υπεύθυνες είναι οι πολιτικές που γκετοποιούν τους νέους, η κρατική καταστολή και τελικά άντρες της ασφάλειας όπως δείχνουν και τα γεγονότα του Ηρακλείου.