Μήνυμα του 2ου Συνεδρίου της ΚΟΕ προς το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα

Χαιρετίζουμε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Αλληλεγγύη στις αντιιμπεριαλιστικές και επαναστατικές δυνάμεις και αγωνιστές

Το 2ο Συνέδριο της ΚΟΕ στέλνει ειλικρινείς και συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλα τα αδελφά και φιλικά προσκείμενα κόμματα, οργανώσεις και κινήματα, και ιδιαίτερα σε αυτά που μας τίμησαν με τα μηνύματα αλληλεγγύης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς, τα προοδευτικά και επαναστατικά κινήματα, τις δυνάμεις της αντίστασης, τα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις. Ας υψώσουμε όλοι μαζί ψηλότερα τη σημαία του αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και ιμπεριαλισμό: τους εχθρούς των εργατικών μαζών, της νεολαίας και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό πλαίσιο και σε μια αποτελεσματική ενότητα στη δράση ενάντια στον κοινό εχθρό.

Το 2ο Συνέδριο της ΚΟΕ καταδικάζει όλες τις πολιτικές της παγκόσμιας αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού που σκοπεύουν στον αποπροσανατολισμό, την καταστολή και τη φίμωση των επαναστατών με βίαιες απαγωγές, βασανιστήρια, φυλακίσεις, δολοφονίες, ψυχολογικό πόλεμο, δωροδοκίες, τοπικούς πολέμους, «τρομοκρατικές» λίστες κ.ά. Η οργάνωσή μας δοκιμάστηκε στο παρελθόν και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται στο μέλλον από όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές και απάνθρωπες τακτικές του εχθρού και ποτέ δεν θα αποδεχτεί τις παράνομες τρομοκρατικές λίστες των ιμπεριαλιστών, στεκόμενη αλληλέγγυα στις δυνάμεις της Αντίστασης και της Επανάστασης που κατηγορούνται σαν «τρομοκράτες» από τους αληθινούς τρομοκράτες αυτού του κόσμου συντασσόμενοι με τον μεγαλύτερο τρομοκράτη: τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

 

Υπογραμμίζουμε και υποστηρίζουμε τις απαιτήσεις των προοδευτικών λαών όλου του κόσμου για την άμεση απελευθέρωση των προοδευτικών και επαναστατών αγωνιστών, την κατάπαυση των κατηγοριών σε βάρος των αριστερών και απελευθερωτικών δυνάμεων και των ηγετών τους και το σεβασμό των στοιχειωδών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Απαιτούμε την κατάργηση των «τρομοκρατικών» λιστών σε όλη την Ευρώπη, το τέλος της καταπίεσης της Βασκικής Πατριωτικής Αριστεράς και του αρχηγού της, Arnaldo Otegi, καθώς και όλων των Βάσκων αγωνιστών, την παραγραφή των κατηγοριών σε βάρος του Χοσέ Μαρία Σισόν, ιδρυτή και προέδρου του ΚΚ Φιλιππίνων, το σταμάτημα των βάρβαρων επιθέσεων του τουρκικού κράτους ενάντια στους επαναστάτες και τους λαούς της Τουρκίας και του Βόρειου Κουρδιστάν, καθώς και το σταμάτημα των επιθέσεων ενάντια στους προοδευτικούς λαούς και οργανώσεις, ειδικά στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Υποστηρίζουμε τα σύμβολα του αγώνα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση παγκοσμίως, τους φυλακισμένους στα κάτεργα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, όπως τον Μουμία Αμπού Τζαμάλ και όλους τους προοδευτικούς πολιτικούς κρατούμενους στις ΗΠΑ, τον σύντροφο Αχμάντ Σααντάτ και τις χιλιάδες του παλαιστινιακού λαού που βασανίζονται στις φυλακές, τους ηγέτες του εθνικού δημοκρατικού και επαναστατικού κινήματος που φυλακίζονται και δολοφονούνται από το καθεστώς των Φιλιππίνων, τους νέους κομμουνιστές αγωνιστές που σαπίζουν στις φυλακές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

 

Το 2ο Συνέδριο της ΚΟΕ βεβαιώνει ότι όση βαρβαρότητα κι αν εξαπολύουν οι κοινοί μας εχθροί, θα αποτύχουν για άλλη μια φορά να φιμώσουν και να εξοντώσουν τις φωνές και τις συνειδήσεις των λαών και θα αποδειχτούν ανίκανοι να καταστείλουν το νέο γύρο αγώνων που θα ξεσπάσει παντού στον κόσμο. Η αντιδραστική προπαγάνδα περί του «αήττητου» των εχθρών συντρίβεται από τα πιο προωθημένα κομμάτια της λαϊκής αντίστασης και του κομμουνιστικού κινήματος, από τις κορυφές των Ιμαλαΐων και το ιρακινό νεκροταφείο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μέχρι τον αναβρασμό της Λατινικής Αμερικής και τα νέα μαζικά κινήματα ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση.

Να δυναμώσουμε την ενότητά μας στη δράση, να συντονίσουμε τα ξεσπάσματά μας ενάντια στους εχθρούς της ανθρωπότητας, να δυναμώσουμε τη συντροφικότητά μας και τη δουλειά μας για έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο που είναι εφικτός και αναγκαίος: ο σοσιαλισμός!

 

Ενότητα! Αντίσταση! Νίκη!

 

Ο ιμπεριαλισμός θα ηττηθεί!