Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τη σημερινή κινητοποίηση, 6/12/2009

«Δική σας η κρίση, ξεσηκωμός η λύση»

Η ΚΟΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών και νέων ανθρώπων στη σημερινή διαδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία και κατήγγειλαν τα αδιέξοδα που κορυφώνονται εξαιτίας της κρίσης για το λαό και κυρίως τη νεολαία, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι αιτίες για την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη όχι μόνο παραμένουν, αλλά καθημερινά εντείνονται.

Παρά το κλίμα φόβου που καλλιεργήθηκε έντεχνα όλο το προηγούμενο διάστημα, από κυβέρνηση και ΜΜΕ, η συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στη σημερινή κινητοποίηση απέδειξε ότι η συστηματική τρομοκρατία με στόχο να μείνει ο κόσμος στον «καναπέ» του δεν είχε αποτέλεσμα. Η συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δίπολο που από τη μια τοποθετεί όσους «σέβονται» τη μνήμη του Αλέξανδρου και από την άλλη τους «βάνδαλους» έπεσε στο κενό και πήρε την καλύτερη απάντηση από τη σημερινή κινητοποίηση. Το νέο «δόγμα» Χρυσοχοΐδη, που συμπυκνώνεται στην πρωτοφανή αστυνομοκρατία, τις μαζικές – προληπτικές προσαγωγές και στις «δυναμικές» επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής, όπου «χρειαστεί», όπως αυτή που είδαμε χτες βράδυ στο Κερατσίνι, με κατασκευή κατηγορουμένων και ποινικοποίηση ολόκληρων πολιτικών χώρων κόντρα σε κάθε έννοια δικαίου, είναι φανερό ότι δεν μπορούν να σταματήσουν την ορμή και την οργή όσων σπρώχνονται καθημερινά από την πολιτική του δικομματισμού και της ΕΕ στην απόγνωση και το κοινωνικό περιθώριο.

Η μαζική συμμετοχή και στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αλλά και οι κινητοποιήσεις που έρχονται εξαιτίας της κρίσης, θα αποδείξουν ότι οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες συναντιούνται στους δρόμους, αγωνίζονται και διεκδικούν. Το σύνθημα «δική σας η κρίση, ξεσηκωμός η λύση», που ακουγόταν στην σημερινή κινητοποίηση, δείχνει το δρόμο.