Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τις διαδηλώσεις της 6 Δεκέμβρη και την κρατική καταστολή, 8/12/2010

Η ΚΟΕ καταγγέλλει το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονού Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008. Φαίνεται πως σε καιρούς χούντας κυβέρνησης – τρόικας, δεν αναγνωρίζεται σε κανέναν το δικαίωμα να αντιστέκεται, να αγωνίζεται, να διαδηλώνει.

Μετά τη πρωτοφανή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, στις 6/12, ακολούθησαν οι δεκάδες προληπτικές προσαγωγές με αποκορύφωμα την προσπάθεια διάλυσης της διαδήλωσης στα προπύλαια πριν καν ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι δυνάμεις καταστολής  μετέτρεψαν την Αθήνα σε θάλαμο αερίων, ξυλοκόπησαν βάναυσα διαδηλωτές από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων της Νομικής και της Φιλοσοφικής και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά την επόμενη ημέρα, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο γραμματέας της νεολαίας Συνασπισμού, Ν. Ηλιόπουλος καθώς κι ένα ακόμα μέλος του Κ.Σ. της ν. ΣΥΝ.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα εφαρμόζουν τη πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων. Πολιτική που διογκώνει την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και πετάει στο περιθώριο τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το λαό ολόκληρο. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής κι η σιδηρόφρακτη δημοκρατία είναι έννοιες απαραίτητες για να θωρακιστεί αυτή η πολιτική.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους ανέργους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο για την αντίσταση, για την αλληλεγγύη, για την αλλαγή. Για να διώξουμε τη χούντα κυβέρνησης – τρόικας. Με ενότητα – οργάνωση – αγώνα όλου του λαού, μπορεί να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την κοινωνική χρεοκοπία.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη.