Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τη σημερινή διαδήλωση και την επίθεση στον Μ. Γλέζο, 5/3/2010

2010_03_05_glezos_min

2010_03_05_glezos_minΗ ΚΟΕ χαιρετίζει τις μεγάλες, μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι διαδηλώσεις αυτές πρέπει να είναι η αρχή ενός μεγάλου πανεργατικού – κοινωνικού ξεσηκωμού, για να πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση το κόστος από την άγρια πολιτική των Βρυξελλών. Ο λαός με τη σημερινή μαζική και μαχητική στάση στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση: Θα μείνετε ή εσείς ή τα μέτρα.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει τον τραυματισμό του Μ. Γλέζου από τα ΜΑΤ μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη καθώς και τον προπηλακισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Έξι δεκαετίες μετά τη ναζιστική κατοχή, ο Μ. Γλέζος δέχεται τα δακρυγόνα των πολιτικών υπαλλήλων του Βερολίνου. Η εκτός ορίων συμπεριφορά των οργάνων της «Προστασίας του Πολίτη» είναι αντίστοιχη με την εκτός ορίων κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλει στη χώρα.

Η ΚΟΕ καλεί σε ακόμη μεγαλύτερες, μαζικότερες, μαχητικότερες κινητοποιήσεις. Η σημερινή μέρα ήταν μια μάχη. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Όλοι στο δρόμο.