Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τη σημερινή διαδήλωση και την αυριανή συγκέντρωση, 4/3/2010

2010_03_04_diadilosi_min

2010_03_04_diadilosi_minΣε όλη την Ελλάδα σήμερα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν μαζικά αλλά κυρίως αποφασιστικά, μαχητικά και ελπιδοφόρα. Οι διαδηλώσεις αυτές δείχνουν ότι ο αγώνας όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά τώρα αρχίζει.

Η κυβερνητική πλειοψηφία του Παπανδρέου ψηφίζει αύριο στα γρήγορα σαν τον κλέφτη τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση στις 12.30 στο Σύνταγμα πρέπει να μεταβληθεί σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής. Οι βουλευτές – yes men των αγορών, της Μέρκελ και του Όλι Ρεν πρέπει να αποδοκιμαστούν. Να γευτούν το κόστος της υπηρεσίας που προσφέρουν στην πλουτοκρατία και της απόγνωσης που σκορπίζουν στην εργαζόμενη κοινωνία.

Όλοι στο δρόμο για να παρθούν πίσω τα μέτρα: Με κάθε μορφή οργάνωσης με κάθε μορφή συσπείρωσης, με κάθε τρόπο και μέσο πάλης. Εξορμήσεις, διαμαρτυρίες, μικρές και μεγάλες πορείες, παρεμβάσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καταλήψεις και μηνύματα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς κάθε μορφή αγώνα που ξεσηκώνει την λαϊκή αγανάκτηση και μετατρέπει το σοκ της κοινωνίας σε δύναμη αντίστασης, είναι αναγκαία.

Οι μέρες είναι ιστορικές και πρέπει να ανταποκριθούμε.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ή να φύγουν τα μέτρα ή να φύγει η κυβέρνηση.