40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην 40ή επέτειο από την ίδρυσή του

Ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα!

Σήμερα, στην ιστορική μας επέτειο, βιώνουμε μια εντεινόμενη επίθεση ενάντια στο λαό μας, μια επίθεση που εκφράζεται με την κατοχή, την εξορία, τις φυλακίσεις, την πολιορκία, τις δολοφονίες, την καταστροφή και την εισβολή, μια επίθεση που συνεχίζεται επί 60 χρόνια. Όμως ο λαός μας στέκεται ακλόνητος, και συνεχίζει να υψώνει την αντίστασή του ξανά και ξανά, αφοσιωμένος στην υπόθεση της απελευθέρωσης.

Τα 40 χρόνια της ιστορίας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είναι τα 40 χρόνια της ιστορίας του λαού μας και του εθνικοαπελευθερωτικού μας κινήματος, της ιστορίας του κινήματος των Αραβικών λαών και του παγκόσμιου αγώνα για δικαιοσύνη, ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι τα 40 χρόνια της αντίστασης ενάντια στους εχθρούς του λαού μας και της υπόθεσής μας. Είναι τα 40 χρόνια θυσίας χιλιάδων μαρτύρων και ακόμη περισσότερων φυλακισμένων, τα 40 χρόνια οργάνωσης όλου του λαού μας, τα 40 χρόνια κουράγιου και σταθερότητας ενάντια στο σιωνισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση, τα 40 χρόνια στο δρόμο της επιστροφής, τα 40 χρόνια στο δρόμο της αντίστασης, τα 40 χρόνια στο δρόμο της απελευθέρωσης.

Ο αγώνας του λαού μας δεν περιορίζεται στα σύνορα της Παλαιστίνης, ούτε στην Αραβική πατρίδα. Είναι ένας διεθνής αγώνας, σηματοδότης της λαϊκής αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Δυναμώνουν οι δεσμοί μας με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν τον ιμπεριαλισμό και την καταπίεση στο πλευρό μας. Η δίκαιη υπόθεσή μας υποστηρίζεται από εκατομμύρια εκατομμυρίων παγκοσμίως. Επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε και να χτίσουμε πάνω στην κοινή μας δέσμευση: τη δικαιοσύνη και την απελευθέρωση.

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να γκρεμίσουμε τα ψέματα περί «τρομοκρατίας», που συκοφαντούν την αντίστασή μας, και να αντιμετωπίσουμε τις προσπάθειες του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού να φιμώσουν και να ποινικοποιήσουν τις φωνές μας. Η αντίσταση του λαού μας, η αντίσταση στο Λίβανο, στο Ιράκ, σε όλο τον κόσμο, εκθέτει την αδυναμία, την αδικία και τη βασική ανικανότητα των κατακτητών και των καταπιεστών να σπάσουν τη θέληση των λαών. Η διεθνής πολιτική υποστήριξη από τους συνειδητοποιημένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι κρίσιμη για να αντιμετωπίσουμε τις δολοφονίες, εισβολές και φυλακίσεις. Οι λαοί του κόσμου γνωρίζουν ότι η αντίστασή μας είναι νόμιμη, είναι αγώνας για την ελευθερία, είναι η δύναμή μας ενάντια στον τρόμο, την καταπίεση και τη βαρβαρότητα της κατοχής.

Στη 40ή επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, επαναβεβαιώνουμε την αταλάντευτη πίστη μας στην Παλαιστινιακή εθνική ενότητα, στην εφαρμογή του δικαιώματος στην επιστροφή, στο κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος μας με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Κάθε μέρα, η δύναμη και η σταθερότητα του λαού μας αποκαλύπτουν τη βασική αποτυχία του ρατσιστικού σιωνιστικού σχεδίου, που βασίζεται στον εκτοπισμό και την καταπίεση κι εξαρτάται από το διαρκή πόλεμο ενάντια στον Παλαιστινιακό και τον Αραβικό λαό. Το ρατσιστικό τείχος, η αποτυχία διαδοχικών σιωνιστικών κυβερνήσεων, η ανακοίνωσή τους για επέκταση του αποικιοκρατικού τους σχεδίου, δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο από την κατάρρευση μιας ρατσιστικής επιχείρησης που προσπαθεί να διατηρηθεί μέσα από τα δισεκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια που δίνονται για οπλικά συστήματα, ενώ αντιλαμβάνεται την επικείμενη ήττα της και την αναπόφευκτη νίκη του λαού μας. Ατενίζουμε το δρόμο προς μια ελεύθερη, δημοκρατική και κοσμική Παλαιστίνη, χωρίς σιωνισμό, κατοχή, ιμπεριαλισμό, αποικιοκρατία, ρατσισμό, σεξισμό και καταπίεση, βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και του σοσιαλισμού.

Αυτή η επέτειος συμπίπτει επίσης με την επέτειο ψήφισης της απόφασης 194 των Ηνωμένων Εθνών στις 11/12/1948, που επιβεβαίωνε το δικαίωμα της επιστροφής του Παλαιστινιακού λαού στα σπίτια του και τη γη του. Τα τελευταία 59 χρόνια αυτή η απόφαση συνεχώς παραβιάζεται. Αρνούνται το δικαίωμα της επιστροφής των εκατομμυρίων Παλαιστινίων από την εξορία. Κάθε χρόνο o OHE επαναβεβαιώνει την απόφαση 194, αλλά κάθε επέτειος από την ψήφισή της επανέρχεται σαν πικρή υπόμνηση της ατιμωρησίας του κατακτητή και κάλεσμα για δράση του λαού μας και όλων των συμμάχων και υποστηρικτών μας, για την άμεση εφαρμογή του δικαιώματος της επιστροφής.

Αυτός ο χρόνος ακόμα σηματοδοτείται από την 60ή επέτειο της Νάκμπα (Καταστροφής), 60 χρόνια κατοχής της πατρίδας μας και εξορίας. Σε αυτή τη βαρυσήμαντη επέτειο καλούμε όλους τους υποστηρικτές του λαού μας, όλους τους συνειδητοποιημένους ανθρώπους, να ενωθούν και να τη σηματοδοτήσουν όχι ως απλό εορτασμό ανάμνησης δεινών, αλλά ως σάλπισμα αγώνα. Καλούμε όλους να προβάλουν την 60ή επέτειο της Νάκμπα, με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, εκδόσεις και, πιο κεντρικά, οργανώνοντας και υποστηρίζοντας τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του Παλαιστινιακού λαού μας στην πατρίδα μας και στην εξορία, να επαναβεβαιώσουν την εθνική μας ταυτότητα και τον εθνικό μας σκοπό, να υψώσουμε τις φωνές μας σαν ένας άνθρωπος για να δυναμώσουμε το εθνικό μας κίνημα. Η 60ή επέτειος του εξοστρακισμού μας και της κατοχής, ας γίνει ο χρόνος της αναμόρφωσης του σκοπού μας και της ανοικοδόμησης του εθνικού μας κινήματος. Ο λαός μας πρέπει, μπορεί, και θα χτίσει την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σαν τον μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπό μας. Όλοι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τη δικαιοσύνη, που στέκονται δίπλα μας, καλούνται να προβάλουν αυτή την επέτειο σαν ένα χρόνο δράσης προς την απελευθέρωση και την επιστροφή, και να διαδώσουν μαζί μας αυτή την επέτειο-ορόσημο.

Είναι επίσης μια περίοδος όπου πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι έχουν απαχθεί και φυλακιστεί από τον κατοχικό εχθρό. Η πολιτική φυλάκιση και η συνεχής απειλή της βίαιης απαγωγής είναι ένα όπλο που χρησιμοποιείται ενάντια στο λαό μας, τους γιους και τις κόρες μας, τις μητέρες και πατεράδες, τις αδερφές και αδερφούς μας. Όμως, παρ’ όλες τις κακουχίες, οι κρατούμενοί μας στέκονται όρθιοι, ατενίζοντας την ελευθερία όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για το λαό μας στο σύνολό του. Η φωνή της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι απαραίτητο να ακουστεί, δυνατά και καθαρά, απαιτώντας ελευθερία για όλους τους Παλαιστίνιους και Άραβες πολιτικούς κρατούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς τους 11.000 κρατούμενους είναι ο Γενικός Γραμματέας μας Αχμάντ Σααντάτ, που αρνείται να αναγνωρίσει τα παράνομα κατοχικά δικαστήρια και στέκεται στο πλευρό των συγκρατουμένων του, ζωντανή έμπνευση και φάρος δύναμης, ακεραιότητας και δικαιοσύνης σε ένα περιβάλλον ιδρυματοποιημένου εκφυλισμού και αδικίας. Πάρτε μέρος στην καμπάνια για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των κρατουμένων του λαού μας και του σκοπού μας!

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας και τους υποστηρικτές μας για τα πολλά χρόνια ακλόνητης υποστήριξης και αλληλεγγύης. Σας καλωσορίζουμε σε μια επικοινωνία που διαπερνά τα τείχη της ψευτιάς και της αδικίας, και οικοδομεί διεθνή αλληλεγγύη και υποστήριξη για το λαό μας. Σε αυτή την τεσσαρακοστή επέτειο, ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο μονοπάτι της επιστροφής, στο μονοπάτι της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Τιμή στους μάρτυρες και λευτεριά στους φυλακισμένους!

Νίκη στην Αντίσταση στο Ιράκ, το Λίβανο, την Παλαιστίνη και παντού!