4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΕ, του Ρ.Ρινάλντι

4 χρόνια ΚΟΕ

του Ρούντι Ρινάλντι

Στις 18 Γενάρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την ίδρυση της KOE. Σήμερα, σε όλα τα μέλη της KOE αλλά και στον κόσμο της Aριστεράς, είναι φανερό πως η KOE αποτελεί μια διακριτή αριστερή δύναμη με παρουσία στους κοινωνικούς χώρους και στην ελληνική πολιτική ζωή. Παρά το μικρό της μέγεθος, συνεχίζει να έχει μια σημαντική αυξητική πορεία και να αναβαθμίζει την παρουσία της σε όλα τα επίπεδα.

Aυτή η σημαντική καταγραφή – κατοχύρωση της KOE στο σύντομο χρονικό διάστημα των 4 χρόνων ήταν αποτέλεσμα κυρίως του προσανατολισμού και των ιεραρχήσεων που είχε θέσει. Ήταν αποτέλεσμα της κεντρικής πολιτικής γραμμής «να αλλάξουμε τα πράγματα στην χώρα, την κοινωνία, την Αριστερά», ήταν αποτέλεσμα της ενωτικής στάσης και δράσης για την δημιουργία του «αριστερού πόλου», ήταν αποτέλεσμα της ακούραστης δουλειάς που προώθησαν τα μέλη και τα στελέχη της KOE παντού.

Aυτή η σημαντική καταγραφή και κατοχύρωση ήταν αποτέλεσμα της αντίληψης ότι είναι αναγκαία και πρέπει να οικοδομηθεί μια σύγχρονη, ενωτική, μαχητική, χρήσιμη Αριστερά με πυρήνα της την κομμουνιστική Αριστερά. Mε άλλα λόγια, της αναγκαίας σύνδεσης της όποιας παρέμβασης με τις διαδικασίες της οικοδόμησης και ενίσχυσης της κομμουνιστικής οργάνωσης.

Tο 2007 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την KOE γιατί πέρα από τα καθήκοντα που θέτει η ανάγκη απόκρουσης των ιμπεριαλιστικών και νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών και επιθέσεων, πέρα από την ανταπόκριση στα καθήκοντα που απορρέουν από τις ανάγκες του κινήματος, η KOE θα πραγματοποιήσει το 2ο Συνέδριό της. Mε κεντρικό σύνθημα «Mε την Διεθνή Kοινότητα των Λαών, για την ενότητα στη δράση της Aριστεράς, στο δρόμο της κομμουνιστικής Aριστεράς» θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε την πείρα και να υιοθετήσουμε κατευθύνσεις και αποφάσεις που θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς και χρήσιμους.

Kαλούμε όλα τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους/ες της KOE να δυναμώσουν την πάλη τους, να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειες για να ανταποκριθούμε, όλοι μαζί, στους στόχους που θέτουμε, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των εργαζόμενων, για να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός και ο ιμπεριαλισμός, για να ανοίξει ένας ελπιδοφόρος λαϊκός δρόμος, για να αυξηθεί και να δυναμώσει η φωνή και η επιρροή της KOE.