Δελτίο τύπου για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, 3/6/2011

Την Κυριακή όλη η χώρα στις πλατείες

Κάθε μέρα που περνάει είναι μια μικρή νίκη. Κάθε μέρα το κίνημα της πλατείας συνεχίζει, κλιμακώνεται και δίνει το παρόν αψηφώντας την προπαγάνδα της τηλεόρασης. Μέρα τη μέρα, βήμα το βήμα, η λαϊκή απαίτηση γίνεται ισχυρότερη: Πραγματική δημοκρατία, να συντριβεί το πολιτικό σύστημα, η φαυλότητα και η κοροϊδία. Να φύγουν η κυβέρνηση, η τρόικα, το μνημόνιο, το χρέος.

Κάθε μέρα που περνάει, ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Ο λαός χαίρεται, το πολιτικό σύστημα φοβάται. Η κυβέρνηση οργανώνει την τεράστια επιχείρηση δυσφήμησης του κινήματος. Οι τηλεπαρουσιαστές όμως δεν είναι τόσο πρόθυμοι, όσο πριν. Ενδεικτικό και αυτό ότι το μπλοκ των από τα πάνω ρηγματώνεται. Η φυγάδευση βουλευτών από τον Εθνικό Κήπο, η δραπέτευση βουλευτών με καΐκι στην Κέρκυρα, ο αποκλεισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Αργυρούπολη, ούτε είναι σκοτεινό σχέδιο πολιτικών δυνάμεων, ούτε αποτελούν κίνδυνο εκτροπής της δημοκρατίας.

Το εντελώς αντίθετο: Δείχνουν έναν λαό που αποφάσισε να υπερασπίσει το Σύνταγμα και την πραγματική  δημοκρατία  ενάντια σε όσους κουρέλιασαν τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι οι αγανακτισμένοι της Αργυρούπολης, δεκαπλάσιοι από την κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελούν συγκέντρωση της αριστεράς. Ξέρει πολύ καλά ότι όλη η κοινωνία βράζει από αγανάκτηση για το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της διαπλοκής. Και ετοιμάζει με κάθε τρόπο πράξεις έντασης και αποπροσανατολισμού ώστε να απομαζικοποιήσει το κίνημα.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που συρρέουν στις πλατείες, από παιδιά, μέχρι ηλικιωμένοι, σε αυτή τη πρωτόγνωρη μαζική και ειρηνική δήλωση διαμαρτυρίας, δεν θα πτοηθούν από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Οι πλατείες θα γεμίζουν ξανά και ξανά μέχρι να φύγουν οι ένοχοι της χρεοκοπίας.
Μεθαύριο είναι μεγάλη μέρα. Προοιωνίζεται μια Ελλάδα στους δρόμους και τις πλατείες.

Αν συνεχίσουμε, αν δεν κουραστούμε, αν δεν αδιαφορήσουμε, αν δεν τους αφήσουμε να νομίζουν ότι έχουν τη συναίνεσή μας, μπορούμε να τους διώξουμε. Ραντεβού την Κυριακή σε όλες τις πλατείες της χώρας.