ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ, 30/12/2006

Η εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν τα ξημερώματα της 30/12 αποτελεί μια πράξη που δείχνει την κρίση και την αδυναμία των ΗΠΑ και των ανδρεικέλων τους στο Ιράκ.

Πρώτον γιατί γίνεται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δίκες που είχαν αναγγελθεί και ιδιαίτερα αυτή που αφορούσε την εξόντωση των κούρδων και που αν γίνονταν θα έφερνε στην επιφάνεια τις ευθύνες της Δύσης που τότε όπλισε και στήριζε τον Σαντάμ.

Δεύτερον γιατί δεν μπορεί να σηματοδοτήσει μια «νέα εποχή» για το Ιράκ, εποχή δημοκρατίας και εθνικής ενότητας (όπως δήλωσε ο δωσίλογος υφυπουργός ασφαλείας που ήταν μάρτυρας στην εκτέλεση) αλλά αντίθετα θα βαθύνει τα ρήγματα και θα ωφελήσει τα σχέδια τριχοτόμησης του Ιράκ.

Τρίτον γιατί οι πραγματικοί δολοφόνοι, οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις τους κατοχής στο Ιράκ βρίσκονται σε αδιέξοδο, αδυνατούν να κάνουν τον «περίπατο» που νόμιζαν ότι θα έκαναν και δεν μπορούν να βρουν μια βιώσιμη λύση.

Τέταρτον με  τον τρόπο έκαναν την εκτέλεση (σχεδόν απευθείας κάλυψη από το CNN, τους κουκουλοφόρους να περνάνε τη θηλιά στο λαιμό του Σαντάμ κλπ), θέλουν να δείξουν δύναμη, πυγμή και αποφασιστικότητα οι οποίες όμως δεν υπάρχουν.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, επέβαλαν την επίσπευση της εκτέλεσης για να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους, νομίζουν ότι έτσι θα καταφέρουν κι άλλα πλήγματα στην σουνιτική ιρακινή αντίσταση. 

Όμως πάλι θα διαψευστούν και θα θερίσουν θύελλες με τους ανέμους που σκορπούν.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο το νέο έγκλημα και το νεοταξικό «δίκαιο» που θέλουν να επιβάλουν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές.

Να ξεκουμπιστούν οι αμερικάνοι και όλοι οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές από το Ιράκ

Ζήτω η ιρακινή αντίσταση ενάντια στην δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους δωσίλογους

Οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζουν και να λύνουν τα προβλήματά τους χωρίς ξένους προστάτες.