Για το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

alt

altΔελτίο Τύπου ΚΟΕ – 1/03/2012

Σε μια περίοδο που το ειδικό καθεστώς το οποίο έχει επιβληθεί στη χώρα από την τρόικα και τους ντόπιους συνεργάτες της προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας και απειλεί την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αλλά και σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα είναι σε βαθιά κρίση και ο λαός αναζητά λύσεις έξω από αυτό κάνοντας βήματα δικής του οργάνωσης και αγώνα, διεξάγεται το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ.

Βασικός στόχος του 3ου Συνεδρίου είναι να ανταποκριθεί η οργάνωση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες συμβάλλοντας στην ανατροπή του καθεστώτος και στο γκρέμισμα του άθλιου πολιτικού συστήματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική, οικονομική, κοινωνική διέξοδο της χώρας.

Τα θέματα που εξετάζει το 3ο Συνέδριο είναι: α) ο απολογισμός της ΚΟΕ από το προηγούμενο συνέδριο, τον Ιούνιο του 2007, μέχρι σήμερα, β) οι θέσεις της οργάνωσης για την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς, και γ) οι κατευθύνσεις της ΚΟΕ για την επόμενο περίοδο.

Η προσυνεδριακή συζήτηση διεξάγεται ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στο εσωτερικό της οργάνωσης. Προσχέδια για τις πολιτικές θέσεις που συζητιούνται εν όψει του συνεδρίου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου της ΚΟΕ θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17 και 18 Μαρτίου στην Αθήνα.