Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Αθήνα, 29/01/2009

2009_01_29_afisa_kaklamanis_142_201_70

Κακλαμάνης – μεγαλοεπιχειρηματίες – τραμπούκοι – αστυνομία:
Φτάνει πια με αυτή τη συμμορία!

2009_01_29_afisa_kaklamanis_142_201_70Όσα έγιναν στο πάρκο της οδού Πατησίων και Κύπρου, προκαλούν την οργή κάθε πολίτη της Αθήνας, ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση. Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Δήμος έστειλε τις μπουλντόζες, καταπάτησε το πάρκο, ξερίζωσε τα αιωνόβια δέντρα για να φτιαχτεί ένα ιδιωτικό πάρκινκ. Τη Δευτέρα στείλανε δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν το κόψιμο των δέντρων, να γεμίσουν όλη μέρα την Πατησίων με τα επικίνδυνα καρκινογόνα χημικά τους αέρια και να δείρουν όποιον κάτοικο ήθελε να προστατεύσει το πάρκο του, τα δέντρα και το περιβάλλον. Την Τετάρτη έστειλαν 40 τραμπούκους, παρακρατικούς, υπόκοσμο, φασίστες, με την παρουσία και την καθοδήγηση των κ.κ. Λαγού, Πλατόπουλου, Παπαδάκη, που είναι όλοι τους αιρετοί με την παράταξη του Κακλαμάνη. Αυτοί ξερίζωναν όσα δέντρα είχαν απομείνει από την προηγούμενη επιχείρηση, καθώς και αυτά που στο μεταξύ είχαν φυτέψει οι κάτοικοι, ξυλοκόπησαν και λήστεψαν γυναίκες και άντρες που τα προστάτευαν.

 

Την ίδια στιγμή, έχουμε το μεγάλο σκάνδαλο του Ελαιώνα. Ο Δήμαρχος πρωταγωνιστεί και πάλι. Με πλήθος σκανδαλωδών και προκλητικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων, προσπαθεί να τσιμεντοποιήσει πλήρως την πολύπαθη αυτή περιοχή, να την παραδώσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα και να δώσει γη και ύδωρ στο μεγαλοκατασκευαστή Βωβό που θέλει να φτιάξει ένα τεράστιο, φαραωνικό εμπορικό κέντρο, καταστρέφοντας την περιοχή, που κανονικά είχε αποφασιστεί να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, ανάσα και πνεύμονας για την Αθήνα. Η παράταξη Κακλαμάνη (στην οποία συμμετέχουν Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ.), με σύμμαχό την κυβέρνηση, συκοφαντεί το κίνημα και την επιτροπή των κατοίκων, λασπολογεί σε βάρος της Αριστεράς και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στοχοποιεί ονομαστικά αγωνιστές του κινήματος πόλης, όπως είναι ο Χρίστος Καραμάνος. Στήριξη έχουν βρει και στο άλλο μισό του δικομματισμού, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπέρ των σχεδίων για τον Ελαιώνα ο Παπουτσής. Ενέκρινε τις μελέτες για το Mall ο νομάρχης Σγουρός. Μα και στην περίπτωση του πάρκου, συντάχτηκε με τον Κακλαμάνη και είπε «τσιμέντο να γίνει» ο Σπ. Κουβέλης, προερχόμενος από τον «οικολογικό χώρο» και σήμερα υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ισχυρούς συμμάχους, βέβαια, έχουν βρει Κακλαμάνης και Βωβός, στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και Μ.Μ.Ε. που συστηματικά ψευδολογούν και συκοφαντούν (χαρακτηριστική περίπτωση ο εμετικός Πρετεντέρης).

 

Είναι προκλητικό: Αυτοί που φύλαγαν με τα ΜΑΤ το πλαστικό «δέντρο» του Συντάγματος, στέλνουν τα ΜΑΤ για να φυλάνε το κόψιμο των πραγματικών δέντρων. Αυτοί που μιλάνε για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να παρεμβαίνουν ευθέως, ακόμα και με επίσημες επιστολές προς τους δικαστικούς, να αγνοούν και να καταπατούν τις αποφάσεις της, όταν δεν βολεύουν τα συμφέροντα τους. Αυτοί που, όταν θέλουν να χτυπήσουν το ωράριο των εργαζομένων και τις διαδηλώσεις, μιλάνε για τους μαγαζάτορες και τους καταστηματάρχες, να είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται να γεμίσουν την Αθήνα λουκέτα, χτίζοντας το τέρας του Βωβού, το Mall στον Ελαιώνα. Ο Κακλαμάνης, που προεκλογικά έλεγε «θα γκρεμίζω πολυκατοικίες και θα βάζω πράσινο», να είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δήμιος των δέντρων και υπερασπιστής του τσιμέντου.

 

Μέχρι τώρα γνωρίσαμε την επιχειρηματική πολιτική και τη διαπλοκή. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον επιχειρηματικό φασισμό. Ευθέως, πλέον, τα μεγάλα επιχειρηματικά και κατασκευαστικά συμφέροντα προσπαθούν να κάνουν ότι θέλουν, χρησιμοποιώντας ως υπαλλήλους τους πολιτικούς του δικομματισμού, παρακάμπτοντας νόμους και αποφάσεις που δεν τους βολεύουν, συκοφαντώντας όποιον αντιστέκεται, στέλνοντας παρακρατικούς και ΜΑΤ να τσακίσουν τους πολίτες που δεν σκύβουν το κεφάλι. Οι κάτοικοι, όμως, των Πατησίων και της Κυψέλης, με τις μαζικές συγκεντρώσεις και τις λαϊκές συνελεύσεις τους, δείχνουν το δρόμο:

 

Για τη λαϊκή αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης, δημοτικής αρχής, μεγαλοεπιχειρηματιών.

Για μια πόλη με πράσινο, εργασία, δικαιώματα, αξιοπρέπεια, με ανθρώπινη ζωή για τους κατοίκους.