Δελτίο Τύπου για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, 28/08/2008

Η πλήρης οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή οδηγεί σε νέα επίθεση ληστείας και φοροεπιδρομής. Η δημοσιονομική εκτροπή, η αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η κατάρρευση των εσόδων, είναι αποτελέσματα ενός τυφλού, κυνικού, πορωμένου νεοφιλελευθερισμού. Πανικόβλητη η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία της, και επιτίθεται και πάλι στα φτωχότερα στρώματα.

Υπό το σύνθημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, της αντιμετώπισης της κρίσης και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση Καραμανλή οργανώνει φοροεπιδρομή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κεφαλικός φόρος εξοντώνει τους χαμηλόμισθους νέους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Η εκτίναξη κατά 20% των τελών κυκλοφορίας, το ενιαίο τέλος ακινήτων, οι αναμενόμενες αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, επιβεβαιώνουν την κυβερνητική πολιτική του να πληρώνουν οι φτωχότεροι.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους μισθωτούς αναβάλλεται για την επόμενη εξαετία, ενώ προετοιμάζεται η πλήρης φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών υπερκερδών.

Οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις είναι ακραίες και επικίνδυνες. Πετσοκόβει τη λίστα των Βαρέων και ανθυγιεινών, πετώντας απ’ έξω 300.000 εργαζόμενους. Συνεχίζεται υπό την ανοχή της κυβέρνησης η διαρκής εργοδοτική δολοφονία με έναν ακόμα νεκρό εργάτη φτάνοντας στους 83 από τις αρχές του χρόνου.

Αυτή η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Όσο παραμένει στην εξουσία, τα πράγματα γίνονται δραματικά χειρότερα.

Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των σκανδάλων, των μιζών, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος. Να φύγει η ΝΔ να μην γυρίσει το ΠΑΣΟΚ. Η αριστερά να αναλάβει την ευθύνη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.