ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΤΟΥΛΟΥΜΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 28/08/2007

Σε παρουσία της στην τηλεόραση της ΝΕΤ σήμερα Τρίτη 28/08/2007 στις 16:00, η υποψήφια Β’ Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στέλεχος της ΚΟΕ Βάσω Τουλούμη μεταξύ άλλων δήλωσε:

 

Βάσω Τουλούμη

Βάσω Τουλούμη

«Αποτελεί πρόκληση από τον εκπρόσωπο της ΝΔ να υποστηρίζει αυτές τις στιγμές ότι ανταποκρίθηκε ο κρατικός μηχανισμός. Από παντού βοά το «πού είναι το κράτος»; Από παντού εκφράζεται η οργή για την κρατική ανυπαρξία και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Και αυτή η ανυπαρξία είχε συνέπειες στο μέγεθος της καταστροφής.

Είναι επαρκή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση; Δεν συμφωνώ σε αυτό που λένε τα δύο μεγάλα κόμματα. είναι μέτρα ελεημοσύνης που δεν μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες που έχει αυτός ο κόσμος.

Επιπλέον οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι κάνουν δηλώσεις που φανερώνουν τους προσανατολισμούς τους: Ο κ.Δούκας είπε για τις καμένες περιοχές ότι πρέπει να κινηθούμε στη λογική της τουριστικής ανάπτυξης, της προσέλκυσης των επενδύσεων του ιδιωτικού κεφαλαίου. Αυτά δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Για εμάς υπάρχει πολιτική ευθύνη. Από τη μια γιατί αυτή η κυβέρνηση με την παράλυση της κρατικής μηχανής και της πολιτικής του να υπάρχει λιγότερο κράτος για τις κοινωνικές ανάγκες, συνέβαλε στο μέγεθος της καταστροφής. Από την άλλη γιατί έκλεισε το μάτι σε οικονομικά συμφέροντα, δημιουργώντας ή διατηρώντας από την προηγούμενη κυβέρνηση, ένα νομοθετικό πλαίσιο προτρέπει σε καταστροφή του περιβάλλοντος χάριν των κερδών του κεφαλαίου.

Δύο πράγματα πρέπει να κάνουμε. Πρώτον να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους από τη φωτιά, αλλά και να διαμαρτυρηθούμε, να φωνάξουμε, να καταδικάσουμε τις πολιτικές που γεννούν αυτά τα εγκλήματα. Δεύτερον, επειδή έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που συνέδεσε το όνομά του με το κάψιμο του ενός τρίτου της χώρας και τον θάνατο 64 ανθρώπων, τους αξίζει να τους αποστρατεύσουμε».