27 ΓΕΝΑΡΗ: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Όχι στο μπλοκ της τσιμεντοποίησης

27 Γενάρη: ημέρα δράσης για τον Ελαιώνα

H Επιτροπή πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα κλιμακώνει τη δράση της στο πλαίσιο του συντονισμού με τα κινήματα πόλης στο Λεκανοπέδιο για επτά μεγάλους πνεύμονες πρασίνου. Η έκκλησή της, που έχει μέχρι στιγμής σημαντική συμπαράσταση, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση Καραμανλή και η Δημοτική Αρχή του Νικήτα Κακλαμάνη σε αγαστή συνεργασία με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (Βαρδινογιάννη, Βωβού, Γιαννακόπουλου, Μπόμπολα, Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς) και με τη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, το μπλοκ της τσιμεντοποίησης, είναι συνυπεύθυνοι για την περιβαλλοντοκτόνα παρέμβαση στον Ελαιώνα. Οι επιπτώσεις σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο θα είναι δραματικές –ειδικά μετά την εγκληματική καταστροφή της Πάρνηθας– καθώς θα υπάρξει πολεοδομική και κυκλοφοριακή ασφυξία και δραματική χειροτέρευση της ρύπανσης.

Παράλληλα οι προκλητικές και σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και δωρεοδοτήσεις από το δημόσιο ταμείο των επιχειρηματικών ομίλων –63 εκατ. ευρώ πριν καν ξεκινήσει το έργο– θα αρκούσαν για να γίνουν τα πάρκα υψηλού πρασίνου στον Ελαιώνα. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα βομβαρδιστούμε από ένα ακόμη μεγάλο ψέμμα: ότι δήθεν η ΠΑΕ ΠΑΟ θα κατασκευάσει με δικά της χρήματα το νέο γήπεδο.

Να αποτρέψουμε την τσιμεντοποίηση. Να αντισταθούμε στον πολιτιστικό εκβαρβαρισμό των εμπορικών κέντρων τύπου MALL και των γηπέδων-αρένες.

Επισκεφτείτε: http://elaionas.wordpress.com