ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, 26/7/2007

«Μας κάψατε, είστε επικίνδυνοι!» Με αυτή την κραυγή οι κάτοικοι της καμένης Αιγιαλείας υποδέχθηκαν τον Πολύδωρα, την κυβέρνηση Καραμανλή, όλους τους εκλεκτούς επισκέπτες που κατέφτασαν χθες και σήμερα στην Αχαΐα για να πουν «υπομονή».

Τρεις νεκροί, 15 τραυματίες, 20 κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το χωριό Άνω Διακοφτό καμένο και άλλα τέσσερα χωριά της Αιγιαλείας εκκενωμένα. Το πύρινο μέτωπο των 40 χλμ ήδη έχει καταστρέψει 300.000 στρέμματα και η οργή ξεχειλίζει από παντού. Στη συνάντηση του Νομαρχιακού οργάνου του Νομού Αχαΐας, με παρουσία του κου Πολύδωρα, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του Νομού αποχώρησε φωνάζοντας «Πρώτα μας κάψανε και τώρα συζητάνε επιχειρησιακά σχέδια μέσα στα γραφεία!». Ούτε ένα αεροπλάνο δεν πετούσε στην Αχαΐα όταν η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παντού φαίνεται ο τιτάνιος αγώνας των ελάχιστων πυροσβεστών και η λαϊκή πρωτοβουλία που με κάθε τρόπο, μετατρέποντας τα αγροτικά αυτοκίνητα σε υδροφόρες, προσπάθησε να περισώσει περιουσίες και χωριά ολόκληρα.

Η ΚΟΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε τα καμένα χωριά και μίλησε από κοντά με κατοίκους, πυροσβέστες αλλά και τους υπεύθυνους φορείς.

Ο εμπρηστής νεοφιλελευθερισμός είναι κίνδυνος θάνατος για τη ζωή και το βιος του λαού απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Σήμερα η ΝΔ , χθες το ΠΑΣΟΚ, έβαλαν το δασικό πλούτο στο τραπέζι των εταιρειών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, φροντίζοντας να αφήσουν το Πυροσβεστικό σώμα στη μοίρα του, υλικά – ηθικά –οικονομικά. Η εθνική καταστροφή αυτών των ημερών απέδειξε την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατέψει τη χώρα από τη λαίλαπα. Παρακολουθούν, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που κατανοεί, τα κατορθώματά τους και προκαλούν με τον κυνισμό τους να μετράνε στρέμματα από χρονιά σε χρονιά για να δείξουν το λιγότερο κακό.