Δελτίο τύπου για τις δηλώσεις Πάγκαλου και τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, 26/2/2010

2010_02_25_gap_pap

2010_02_25_gap_papΗ σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή δείχνει ότι ο αιματηρός κατήφορος δεν έχει τέλος. Όσο οι αγορές σφυρίζουν και η ελληνική κυβέρνηση χορεύει στο ρυθμό τους, κάθε εβδομάδα η χώρα και η κοινωνία της θα βουλιάζει περισσότερο. Η διαρροή από τις γερμανικές τράπεζες περί αφερεγγυότητας των ελληνικών ομολόγων, θα δώσει τη θέση της σε πάρτυ κερδοσκοπίας -μετά τη διαμόρφωση ληστρικών επιτοκίων- που θα κάνουν τα ελληνικά ομόλογα ξανά ανάρπαστα. Η επικείμενη συνάντηση Μέρκελ – Παπανδρέου θα είναι το φόντο ζύμωσης και προετοιμασίας κι άλλων σκληρότερων μέτρων. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση εκτελεί το πιο άδικο νεοφιλελεύθερο συμβόλαιο με τις αγορές, στερούμενη κάθε νομιμοποίησης. 

Η αναφορά του Γ.Παπανδρέου στις Γερμανικές αποζημιώσεις, μετά τους λεονταρισμούς του αντιπροέδρου του, είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στην υποκρισία. Ποιοι παρέδωσαν την νομισματική, την δημοσιονομική και εν τέλει το σύνολο της οικονομικής πολιτικής στην Φραγκφούρτη; Ποιοι υπογράφουν τη θανατική καταδίκη της ελληνικής οικονομίας με αποδοχή των ληστρικών επιτοκίων; Ποιοι βάζουν τον λύκο των επενδυτικών τραπεζών να φυλάξει το πρόβατο της εθνικής οικονομίας; Ποιοι δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας»; Είναι οι ίδιοι που επιχειρούν σήμερα να εκτονώσουν την κοινωνική κατακραυγή με τσάμπα μαγκιές για τα γερμανικά πρωτοσέλιδα ή με ανοίκεια οικειοποίηση ενός αγώνα (αποζημιώσεις από την ναζιστική κατοχή) από τον οποίο ήταν και είναι απόντες.

Για όσους φλέγονται από αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Να κηρυχτεί δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας που παραδίδει την πραγματική εξουσία της χώρας στους τραπεζίτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στους κερδοσκόπους των αγορών.