Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για τους αιχμάλωτους ακτιβιστές και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, 2/6/2010

2010_05_31_gaza_min

2010_05_31_gaza_minΟι χτεσινές καταγγελίες των 6 Ελλήνων της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που επέστρεψαν στην Αθήνα αποκάλυψαν ότι οι Ισραηλινοί νεοναζί, και μετά τη δολοφονική πειρατική επιδρομή τους εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, συνέχισαν τα βασανιστήρια σε βάρος των εκατοντάδων συλληφθέντων μελών της αποστολής, περιλαμβανομένων των 31 Ελλήνων ακτιβιστών που ακόμη βρίσκονται δέσμιοι του σιωνιστικού τρομοκρατικού κράτους.

Όσο υπεύθυνο είναι το Ισραήλ, αυτό το εγκληματικό κράτος-έκτρωμα που υφίσταται ελέω υποστήριξης των ΗΠΑ και ανοχής της ΕΕ και του λοιπού «πολιτισμένου» κόσμου, άλλο τόσο συνυπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση Παπανδρέου, που παρακολουθεί ουσιαστικά απαθής το όργιο της σιωνιστικής τρομοκρατίας. Οι προκλητικοί ισχυρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΕ, ότι είχε προειδοποιήσει τους… ακτιβιστές για τον κίνδυνο, αποδεικνύουν τη συνενοχή της.

Το ίδιο ισχύει και για την κυπριακή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, που συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις ΗΠΑ-Ισραήλ απαγορεύοντας ακόμη και σε βουλευτές να επιβιβαστούν στα καράβια. Έπληξε έτσι καίρια την αξιοπρέπεια και την υπόθεση του κυπριακού λαού στα μάτια του αραβικού κόσμου, καθιστώντας το καθεστώς της Άγκυρας πρωταθλητή της διεθνούς αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Η απίστευτης έκτασης «προληπτική» αιματηρή καταστολή της προχτεσινής μαζικής διαδήλωσης στην πρεσβεία των δολοφόνων στην Αθήνα κατ’ εντολή του Παπανδρέου δείχνει ότι η κυβέρνηση ξέρει να εξαντλεί την πυγμή της ενάντια στις χιλιάδες των διαδηλωτών, ενώ για τους δολοφόνους επιφυλάσσει παρακάλια.

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή στάση των Ελλήνων και διεθνών ακτιβιστών, που αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις των σιωνιστών, και απαιτούμε μαζί τους τη χωρίς όρους άμεση απελευθέρωσή τους και την επιστροφή τους μαζί με τα αιχμάλωτα καράβια του Στόλου της Ελευθερίας.

Όλοι, ένοχοι και συνένοχοι, θα ξαναπάρουν απάντηση αύριο, στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα:

Εδώ και τώρα διακοπή όλων των σχέσεων με το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη!

Να κλείσει τώρα η πρεσβεία των δολοφόνων!

Αλληλεγγύη στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, ως τη νίκη!