Νέα από Δανία, Γερμανία, Παλαιστίνη, ΗΠΑ – 25/09/2008

 

Το σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Το ισπανικό κράτος, που κοντεύει να απαγορεύσει στους Βάσκους ακόμη και να αναπνέουν, δεν έχει το μονοπώλιο στον «αντιτρομοκρατικό» ευρωκατήφορο. Στη Δανία το Εφετείο της Κοπεγχάγης ανέτρεψε στις 18/9 προηγούμενη απόφαση της δικαιοσύνης, που είχε αθωώσει έξι μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Fighters+Lovers» για ένα τεράστιο έγκλημά τους: πουλούσαν μπλουζάκια με το σήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και του κολομβιανού αντάρτικου FARC, και έστελναν τα κέρδη στις αντίστοιχες οργανώσεις. Οι έξι κατηγορούνται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο (!), αφού τόσο το PFLP όσο και οι FARC εντάσσονται στις τρομολίστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Εφετείο της Κοπεγχάγης απεφάνθη ότι… οι Παλαιστίνιοι μαχητές είναι όντως τρομοκράτες, και άρα ακύρωσε την προηγούμενη αθωωτική απόφαση. Αναμένεται νέα δίκη και εναντίον μιας ακόμη οργάνωσης αλληλεγγύης από τη Δανία, της Rebellion, που στο παρελθόν προέβη στο ίδιο «έγκλημα». Ο Μίκαελ Σέλαρντ, εκπρόσωπος των «Fighters+Lovers», δήλωσε μετά την αναγγελία της απόφασης: «Εμείς θα συνεχίσουμε απτόητοι. Ο Νέλσον Μαντέλα χρειάστηκε να περιμένει να γίνει 90 ετών για να απαλειφθεί το όνομά του από τη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ.».

Τα ρέστα της ευρωδημοκρατίας

Ο Οντέρ Ντολουτάς είναι Τούρκος αγωνιστής, που το 2001 διέφυγε στη Βρετανία, όπου αναγνωρίστηκε από τις βρετανικές αρχές ως πολιτικός πρόσφυγας. Στο Λονδίνο συνέχισε τις σπουδές του και πραγματοποιεί διδακτορική διατριβή στην πληροφορική. Το 2007 έλαβε τη βρετανική υπηκοότητα. Στις 23 Μαΐου 2008, με το βρετανικό πλέον διαβατήριό του, ταξίδεψε στη Γερμανία. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με βάση διεθνές ένταλμα που είχε εκδώσει η Τουρκία για ερήμην καταδίκη του ως «μέλους οργάνωσης που αποσκοπεί στη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος»! Δύο εβδομάδες πριν, το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κόμπλεντζ, αγνοώντας το γεγονός ότι ο Οντέρ Ντολουτάς διωκόταν για πολιτικούς λόγους, ότι είναι Βρετανός υπήκοος και ότι προστατεύεται από τη Συνθήκη της Γενεύης, αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία! Από τις 8/9 ο Οντέρ Ντολουτάς, που είναι έγκλειστος στη φυλακή Ρόρμπαχ, άρχισε απεργία πείνας. Πληροφορίες για την καμπάνια αλληλεγγύης: http://www.atik-online.net/freeonder.html

Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος

Το Πολιτικό Γραφείο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι εάν ο Αμπάς (ο υποστηριζόμενος από τη Δύση «πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής») δεν υποστηρίζει πλέον το απαράγραπτο δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους, πρέπει να παραιτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι στις 14/9 ο Αμπάς δήλωσε σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ: «Κατανοούμε πως αν επιμέναμε ότι και τα 5 εκατομμύρια προσφύγων δικαιούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τότε το κράτος του Ισραήλ θα καταστρεφόταν. Πρέπει να εξετάσουμε ένα συμβιβασμό και να δούμε ποιο εύλογο νούμερο θα μπορούσατε να αποδεχθείτε». Αμπάς… ένας ακόμη δωσίλογος που έπιασε πάτο, αφού το μόνο που ξέρει είναι να κλέβει το λαό του, να φυλακίζει αντιστασιακούς, να τα βρίσκει με τους κατακτητές και να γλύφει τους υπερατλαντικούς προστάτες του.

Ένας ακόμη τρομοκράτης στη Νέα Υόρκη;

Ο πρωθυπουργός της Ομοσπονδιακής Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Νεπάλ, Πούσπα Καμάλ Νταχάλ (γνωστότερος με το κομματικό του όνομα, πρόεδρος Πρατσάντα), βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο μαοϊκός ηγέτης, που εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις της βορειοαμερικανικής λίστας «τρομοκρατών», όπως εξάλλου και το Κ.Κ. Νεπάλ (Μαοϊκό), θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση που οργανώνουν την Παρασκευή 26/9 μια σειρά οργανώσεις Νεπαλέζων μεταναστών στις ΗΠΑ σε κεντρική αίθουσα της Νέας Υόρκης. Άλλος ένας εκλεγμένος «τρομοκράτης» αλωνίζει στην καρδιά του θηρίου!

Στην Αλάσκα η ευαισθησία έχει παγώσει

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες πολιτικοί είναι «εκ φύσεως» πιο ευαίσθητες σε κοινωνικά θέματα. Άλλοι λένε ότι, αντίθετα, για να επιβιώσουν σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον γίνονται χειρότερες κι από τους άντρες. Το δεύτερο μάλλον ισχύει όταν μιλάμε για την αστική πολιτική σκηνή. Ή, σωστότερα, στην αστική πολιτική σκηνή ή είσαι υπάλληλος του συστήματος ή δεν είσαι – στους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως φύλου, δεν επιτρέπονται «ευαισθησίες». Τελευταίο παράδειγμα, η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Σάρα Πάλιν: όχι, δεν μιλάμε για τον ισχυρισμό της ότι «είναι θέλημα Θεού» ο πόλεμος στο Ιράκ και η καταστροφή του περιβάλλοντος στην Αλάσκα. Υπάρχουν πιο «μικρά» αλλά σαφή δείγματα: όταν η Πάλιν ήταν δήμαρχος της πόλης Wasilla στην Αλάσκα, οι γυναίκες που είχαν πέσει θύματα βιασμού υποχρεούνταν να πληρώνουν περίπου 1.000 δολάρια για την ιατροδικαστική εξέταση που χρειαζόταν ώστε να υποβληθεί μήνυση στον βιαστή… Η Αλάσκα, προπύργιο της κυρίας Πάλιν, είναι η πολιτεία των ΗΠΑ με τον υψηλότερο δείκτη βιασμών και δολοφονιών γυναικών, δυόμισι φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο των ΗΠΑ.