Δελτίο τύπου για την συκοφαντική επίθεση του ΠΑΜΕ Πάτρας στο στέλεχος της ΚΟΕ Β. Χατζηλάμπρου, 24/2/2010

Η φραστική επίθεση του ΠΑΜΕ Πάτρας στο στέλεχος της ΚΟΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, νομαρχιακό σύμβουλο Αχαΐας με την «Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση», εργαζόμενο συνδικαλιστή, Βασίλη Χατζηλάμπρου, είναι μνημείο μίσους και συκοφαντίας.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στην ιδιαίτερη ποιότητα ορισμένων τοπικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην Πάτρα που κάνει αμήχανα ακόμη και τα μέλη του ΚΚΕ.

Θα μπορούσαμε να επιμείνουμε στα παράλογα ψέματα και στους ανατριχιαστικούς χαρακτηρισμούς των δύο συνεχόμενων ανακοινώσεων (19/2/2010 και 23/2/2010) του ΠΑΜΕ Πάτρας, όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν τον Β.Χατζηλάμπρου «συνδαιτυμόνα των εργατοπατέρων», «εργατοπατέρα-απεργοσπάστη», «λαμόγιο» και «λέρα», «δοσίλογο της εργατικής τάξης», «σύγχρονο προδότη – κουκουλοφόρο». Η κατηγορία του ΠΑΜΕ είναι ότι ο Β. Χατζηλάμπρου τη μέρα της απεργίας ορίστηκε «προσωπικό ασφαλείας» για να κάνει απεργοσπασία. Η αλήθεια είναι ότι ο Β. Χατζηλάμπρου αρχικά είχε ρεπό, και το άλλαξε ώστε να δηλώσει απεργός.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να κοινοποιήσουμε: (α) την ανακοίνωση του ακτινολογικού τμήματος όπου εργάζεται ο Β.Χ., (β) το βιβλίο παρουσίας του ακτινολογικού, (γ) την ανακοίνωση για το ποιοι είναι προσωπικό ασφαλείας τη μέρα της απεργίας. Όλα αυτά αποδεικνύουν το μέγεθος της συκοφάντησης, και φυσικά οι συντάκτες της ανακοίνωσης τα γνωρίζουν από μέλη του ΚΚΕ – εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Θέλουμε όμως να σταθούμε στο γεγονός ότι αυτή η συκοφαντική επίθεση εξελίσσεται σε μια περίοδο όπου απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των εργαζόμενων ενάντια στη σφαγή των δικαιωμάτων που εκτελούν η κυβέρνηση και οι Βρυξέλλες. Οι χρεοκοπημένες πρακτικές των χυδαίων επιθέσεων και της συκοφαντίας πάνε χέρι χέρι με την πολιτική της διάσπασης των εργαζόμενων, της εξασθένισης του κινήματός τους, της υπόκλισης μπροστά στα κυβερνητικά σχέδια.

Αυτή την πολιτική ήθελε να υπηρετήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση της τοπικής ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ, λίγες μέρες πριν την πανεργατική απεργία;

Όλος ο εργαζόμενος κόσμος φωνάζει για ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης, αλλά δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να είναι χρήσιμοι όχι στο εργατικό κίνημα, αλλά στα ιδιοτελή πολιτικά τους σχέδια, και τελικά στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία.

Καλούμε την Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πάτρας να συντάξει νέα ανακοίνωση και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την συκοφάντηση του Β.Χατζηλάμπρου, ανακαλώντας τους ψευδείς ισχυρισμούς και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς της τελευταίας ανακοίνωσης.

Καλούμε τα μέλη του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από υπαρκτές πολιτικές διαφωνίες και διαφορετικές εκτιμήσεις να βάλουν φρένο στον επικίνδυνο κατήφορο μιας τοπικής ηγετικής ομάδας που προκαλεί θλίψη.

 

Επισυνάπτουμε:

Την ανακοίνωση αριστερών κομμάτων και οργανώσεων για την επίθεση στον Β. Χατζηλάμπρου.

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Το δελτίο τύπου της ΚΟΕ Αχαΐας.

Κείμενο υπογραφών συναδέλφων του Β. Χατζηλάμπρου.

Πρόχειρο ενημερωτικό σημείωμα που εξηγεί τους βαθύτερους λόγους της συκοφαντικής εκστρατείας της τοπικής ομάδας του ΚΚΕ ενάντια στην ΚΟΕ και στον Β. Χατζηλάμπρου.