ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, 24/10/2007

Οι πάνω από 170 μαθητικές καταλήψεις δείχνουν εικόνες από το μέλλον και όχι από το παρελθόν. Οι ελλείψεις βιβλίων, οι ελλείψεις καθηγητών, οι αίθουσες που στάζουν είναι εικόνες από το σχολείο στο οποίο οδηγεί ο νεοφιλελευθερισμός. Το «λιγότερο κράτος» δείχνει τα δόντια του και στο χώρο της παιδείας, αφού η λογική είναι γνωστή. Αφήνω το δημόσιο σχολείο να καταρρεύσει για να ‘ρθει η «ιδιωτική πρωτοβουλία» σαν «σωτήρας»!

Οι κυβερνήσεις του νεοφιλελευθερισμού στραγγαλίζουν οικονομικά το δημόσιο σχολείο για να έρθουν από το παράθυρο τα ΣΔΙΤ, ώστε να κερδοφορήσει ο ιδιώτης. Για να έρθει σαν ώριμο φρούτο η παράδοση των σχολείων στους Δήμους, δηλαδή στις τοπικές επιχειρήσεις. Δε δίνει λεφτά για προσλήψεις για να έρθει σαν απάντηση ο ωρομίσθιος-μερικά απασχολούμενος και στην εκπαίδευση.

Οι μαθητικές καταλήψεις δεν πρέπει να μείνουν μόνες. Το αίτημα «δώστε τώρα το 5% για την παιδεία» είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να παραλύσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης πριν καταρρεύσουν σχολεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ, διδάσκοντες και διδασκόμενοι από τη μιζέρια και την παραίτηση. Είναι το αίτημα που πρέπει να μπει πρώτο στις φοιτητικές συνελεύσεις που ξεκίνησαν ήδη, στις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών στις αρχές του Νοέμβρη, το αίτημα που μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει όλη την κοινωνία. Γιατί οι μαθητές κάνουν κατάληψη για όλη την κοινωνία!

Τέλος στην κοροϊδία – 5% για την παιδεία!

Τέλος στην αλαζονεία της κυβέρνησης Καραμανλή μπορεί να δώσει και πάλι ένα μαζικό ξέσπασμα στο χώρο της εκπαίδευσης!