Ανακοίνωση της ΚΟΕ, 22/09/2011

Ξεσηκωμός: Η μόνη λύση για την επιβίωση

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τα μέτρα μόνο ένα μήνυμα στέλνουν: Αν δεν διώξουμε άμεσα αυτόν τον τραγικό θίασο που εμφανίζεται ως «κυβέρνηση», δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης η χώρα και ο λαός. Ομολογούν οι ίδιοι ότι διαλύουν τα πάντα για να δείξουν την υποταγή τους στην τρόικα. Ο ίδιος ο Βενιζέλος, το νέο λαμπρό αστέρι χατζηαβατισμού και ακραίας υποτέλειας, δηλώνει ότι η απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων δεν έχει κυρίως οικονομικό αλλά «συμβολικό χαρακτήρα». Παραδέχονται ότι θυσιάζουν την κοινωνία για να αποδείξουν την υποταγή τους στους διεθνείς τοκογλύφους.

Κόβουν τις συντάξεις, φορολογούν μέχρι και τους άνεργους, απολύουν από το δημόσιο τομέα, ανανεώνοντας ένα πελατειακό κράτος με νέο φόβο και υποταγή, πουλάνε όσο-όσο τα πάντα. Αυτά τα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα δύο απίστευτα, προκλητικά, παράνομα χαράτσια στο εισόδημα και την κατοικία. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, αν δεν τους σταματήσει ο λαός. Η ιστορία της χώρας μας έχει δείξει ότι οι κάθε φορά δοσίλογοι μπορούν να ξεπεράσουν σε κυνισμό και βαρβαρότητα ακόμα και τα αφεντικά τους προκειμένου να συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους.

Σαν γνήσιοι υπηρέτες δύο αφεντάδων, από τη μια εγκαθιστούν στην Ελλάδα τη γερμανική Επιτροπεία-Κομαντατούρ του Ράιχ-ενμπαχ και από την άλλη εμπλέκουν ακόμα πιο άμεσα τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια εντείνουν και τη συνεργασία με το τρομο-κράτος του Ισραήλ. Με την πολιτική της υποτέλειας απέναντι στις ΗΠΑ και την εμπλοκή στις συγκρούσεις των δύο μεγάλων χωροφυλάκων της περιοχής (Τουρκία – Ισραήλ) γεννιούνται νέοι μεγάλοι κίνδυνοι για τη χώρα και το λαό. Το ομολογημένο δόγμα μιας διπλής «περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας», από τη μια στην εσωτερική και οικονομική πολιτική, από την άλλη στην εξωτερική πολιτική και τη θέση της χώρας στην περιοχή, συσσωρεύει όλους τους όρους για μεγάλες περιπέτειες και ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είναι ανάγκη να συμβάλλουμε σε μια αναγκαία, διαφορετική διέξοδο της χώρας. Να αρνηθούμε και να μην πληρώσουμε τα χαράτσια τους, οργανώνοντας την αντίσταση σε κάθε γειτονιά. Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τις απολύσεις και την εφεδρεία σε όλους τους οργανισμούς. Να ενωθούν όλοι οι κλάδοι, όλοι οι αγώνες ενάντια στην τρόικα και την κυβέρνηση. Να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στους δρόμους, τις πλατείες, τους χώρους εργασίας, μετατρέποντάς τους σε κύτταρα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και αντίστασης. Στα υπουργεία, στις εφορίες, στα καταστήματα της ΔΕΗ, στις γιάφκες της τρόικας, στη «Βουλή», παντού πρέπει να ακουστεί η φωνή ενός λαού που δεν αντέχει άλλο και πρέπει να επιβιώσει. Να τους περικυκλώσουμε και πάλι. Ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο ενωτικά, πιο μαχητικά.

Η χώρα βρίσκεται ήδη στη δίνη της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει μια διαφορετική διέξοδο. Οικοδομώντας ένα νέο, ευρύχωρο, πρωτότυπο, ελπιδοφόρο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο. Διώχνοντας αυτή την κυβέρνηση, και μαζί ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ. Ακυρώνοντας όλες τις συμφωνίες και τους νόμους του μνημονιακού καθεστώτος. Ανασυγκροτώντας σε νέες βάσεις την οικονομική ζωή και την παραγωγή της χώρας, σε ένα νέο περιβάλλον δικαιοσύνης και βαθιάς δημοκρατίας. Αναγεννώντας τις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ισότητας. Απορρίπτοντας αποφασιστικά και στην πράξη όλους τους εκβιασμούς που ασκούνται με βάση το χρέος και τη συμμετοχή στην ευρωζώνη. Υλοποιώντας μια νέα εσωτερική και εξωτερική πολιτική βασισμένη στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τη ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ.

Για τη σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας.

Για μια νέα και πραγματική μεταπολίτευση: τη μεταπολίτευση του λαού.