Οι 22 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στην Αριστερά!

ap2386

ap2386Νίκος Χουντής

γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ

Στις ευρωεκλογές θα δοθεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα δοθεί ισχυρό μήνυμα αλλαγής για μία Ευρώπη της δημοκρατίας, της οικολογίας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού, θα δοθεί ισχυρότατο μήνυμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού με ισχυροποίηση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.


ap2387Ελένη Σωτηρίου

συνδικαλίστρια, μέλος της ΚΟΕ

Ζούμε μια βαθειά και παρατεινόμενη οικονομική κρίση. Ζούμε σε μια Ευρώπη των 130 εκατ φτωχών και των 20 εκατ ανέργων. Το 2010 ο αριθμός των ανέργων θα ανέβει στα 28,5 εκατ., σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισσιόν. Απέναντι σ’ αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να αγωνιστεί. Κάθε αριστερή δύναμη. Με πανευρωπαϊκό συντονισμό. Κεντρικός μας στόχος θεωρώ ότι πρέπει να είναι, να ακυρωθούν όλες οι αντεργατικές πολιτικές που προωθεί η Κομισσιόν. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με το σχέδιο: “μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή”. Άμεσα να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Απαιτούμε πακέτα στήριξης των μισθών και των θέσεων εργασίας και όχι πακέτα στήριξης των τραπεζών.


ap2388Δημήτρης Παπαδημούλης

ευρωβουλευτής

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στον αγώνα εναντίον των νεοφιλελευθέρων επιλογών, για μια διαφορετική πορεία της Ένωσης, πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική, πιο οικολογική, πιο φιλειρηνική.

Ήμασταν η μόνη πολιτική ομάδα που τάχθηκε εναντίον της Συνθήκης της Λισαβόνας. Σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή ενάντια στο ελαστικό 65ώρο, στην οδηγία Μπόλκενστάιν. Για να υιοθετηθεί ένα φιλόδοξο πακέτο κατά των κλιματικών αλλαγών. Υπερασπιστήκαμε ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Σταματήσαμε οικολογικά εγκλήματα. Πιέσαμε για την ορθή εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα. Πιέσαμε για την αναπτυξιακή αξιοποίηση του δημόσιου χρήματος. Φέραμε τη φωνή της Κούνεβα και του Κορτζίδη στο Ευρωκοινοβούλιο. Στα πέντε αυτά χρόνια πετύχαμε αρκετές νίκες. Αν γίνουμε πιο δυνατοί, θα πετύχουμε περισσότερες.


ap2389Μάνια Παπαδημητρίου

ηθοποιός

Σήμερα χρειάζεται να βρεθεί ο τρόπος να μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί χωρίς να φοβάται ότι θα υποτιμήσουν το αίτημά του ή ότι θα βολέψουν τα πράγματα με διγλωσσίες και φαρισαϊσμούς. Έχω να δηλώσω ότι από τα κόμματα της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με το πιο καθαρό πρόσωπο. Ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση, και μάλιστα όχι χωρίς κόστος. Αυτό με συγκινεί και, ξέρετε, εγώ θεωρώ τη συγκίνηση κινητήριο μοχλό της δράσης μου. Γι’ αυτό και θεώρησα μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.


ap2390Πάνος Τριγάζης

οικονομολόγος

Δίνουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών “με λογισμό και με όνειρο”. Εμπνεόμαστε από το όραμα μιας άλλης Ευρώπης, κοινωνικής, δημοκρατικής, ειρηνικής, οικολογικής και φεμινιστικής, ανοιχτής σ’ ένα σοσιαλιστικό μέλλον. Σε όσους μας κατηγορούν για “αντιευρωπαϊσμό” απαντάμε: πρώτη η Αριστερά μίλησε για Ευρώπη χωρίς σύνορα, για ενωμένη Ευρώπη των λαών. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει, ο νεοφιλελευθερισμός να ηττηθεί. Είμαστε δύναμη ενότητας της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες παρέμβασής μας.


ap2391Δέσποινα Σπανούδη

οικολόγος, πολίτες κατά του Λιθάνθρακα, κίνημα Ασωπού

Η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο οικολογικά κινήματα και η άποψη ότι ο αγώνας για το περιβάλλον δεν είναι ούτε ανέξοδος, ούτε ουδέτερος. Όσο τα περιβαλλοντικά προβλήματα οξύνονται, γίνεται ολοένα και πιο φανερή η αντίθεση ανάμεσα στο μοντέλο κέρδους-ανταγωνισμού και στην προστασία της φύσης. Όσες και όσοι αγωνιζόμαστε σε τοπικές εστίες αντίστασης, είμαστε αντιμέτωποι με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που λεηλατούν τους φυσικούς πόρους και μολύνουν χωρίς έλεγχο. Γι’ αυτό και η ενίσχυση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δυνάμεων που μεταφέρουν την εμπειρία και τις διεκδικήσεις των κινημάτων, είναι το αιτούμενο στις επόμενες εκλογές: η οικολογία δεν είναι ατομική στάση, είναι κυρίως πολιτική επιλογή και συλλογική πάλη.


ap2392Γιάννης Θεωνάς

πρώην ευρωβουλευτής, πρώην γενικός γραμματέας ΓΣΕΕ

Η ψήφος την Κυριακή, 7/6, είναι μία ψήφος κρίσιμη για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και κυρίως για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζει δίνει το στίγμα μιας δύναμης κοινωνικής, μιας δύναμης που εξέφρασε τα προηγούμενα δύο-τρία χρόνια την κύρια αντιπολιτευτική δύναμη της χώρας. Η ψήφος σήμερα, τόσο στα κόμματα του δικομματισμού –που θα σήμαινε εξουσιοδότηση για νέο κύμα νεοφιλελεύθερων επιλογών–, όσο και στα άλλα κόμματα, ακόμα και της Αριστεράς, όπως το ΚΚΕ, που θα δικαιούνταν να διεκδικεί αγωνιστικά την ψήφο του λαού –ψήφος που δυστυχώς σημαίνει και ενίσχυση της διαιρετικής πολιτικής στην Αριστερά και μέσα στο μαζικό κίνημα–, καθώς επίσης και η ψήφος προς τους Οικολόγους Πράσινους είναι ψήφος που δεν βοηθά την ανάδειξη των προβλημάτων του λαού, δεν βοηθά την απόκτηση της αυτοπεποίθησης του κινήματος ότι μπορεί και με την ψήφο του να επηρεάσει τις εξελίξεις παράλληλα με τους αγώνες που πάντα παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο. Η ψήφος λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ενότητα της Αριστεράς, για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, για να αλλάξει το τοπίο.


ap2393Διλέκ Χαμπίμπ

κοινωνιολόγος, μειονοτική από τη Θράκη

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει απαντήσεις εφικτές, πειστικές και άμεσα εφαρμόσιμες για τα μεγάλα προβλήματα της μεσαίας και της εργατικής τάξης. Σήμερα είναι ανάγκη να αυξήσουμε τόσο το ποσοστό αυτών που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές την 7η Ιουνίου, όσο και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Καλείστε να απαντήσετε στο εξής ερώτημα: συναινούμε διά της ψήφου μας, να είμαστε η χώρα που κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς σε όλους τους αρνητικούς δείκτες και την τελευταία θέση στους θετικούς δείκτες μέσα στις χώρες του ευρώ; Εμείς λέμε πως αυτή η εικόνα δεν μας ταιριάζει, στο χέρι όλων μας είναι να την αλλάξουμε.


ap2394Βασίλης Αλεξάκης

συγγραφέας

Επειδή πιστεύω ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ασθενέστερα μέλη της… Επειδή δεν δέχομαι να ονειρεύονται άλλοι για λογαριασμό μου. Επειδή δεν θέλω να ζήσω σε μια καμένη γη που την περιβάλλει μια βρόμικη θάλασσα… Επειδή μια χώρα που περιθωριοποιεί τους ηλικιωμένους και τους νέους είναι μια χώρα χωρίς μέλλον και χωρίς παρελθόν… Επειδή δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι αδέσποτες σφαίρες να βρίσκουν πάντα τον στόχο τους… Επειδή απαραίτητη προϋπόθεση για τη χειραφέτηση της παιδείας είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους… Επειδή η Ευρώπη φέρει το όνομα μιας μετανάστριας από τη Φοινίκη που έπεσε θύμα βιασμού…

Με μεγάλη μου χαρά θα πάρω μέρος στον αγώνα που διεξάγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.


ap2396Χρήστος Γιαμπουράνης

γενικός γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές Νομού Αττικής

Στις 7 Ιούνη μας δίνεται η δυνατότητα να καταδικάσουμε την άγρια ταξική πολιτική της ΕΕ και να μαυρίσουμε μαζικά την κυβέρνηση της ΝΔ, δίχως αυταπάτες για το ΠΑΣΟΚ. Δέχτηκα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της οργάνωσής μου, της ΔΕΑ, να εκπροσωπήσω σε αυτή τη μάχη το χώρο των ταχυμεταφορών. Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στήριξη των αγώνων ενάντια στη νεοφιλεύθερη πολιτική.


ap2397Στέλλα Φωτάκη

πρόεδρος σωματείου stage

Με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός έχει την ευκαιρία να αποδοκιμάσει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να τους δώσει ένα ηχηρό μήνυμα: “Φτάνει πια”. Η Αριστερά είναι κοντά στο λαό, συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων. Γι’ αυτό πρέπει να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσωπώ τα παιδιά της γενιάς μου. Εργαζόμαστε με 480 ευρώ στα προγράμματα μαύρης εργασίας με εργοδότη το κράτος, τα stage. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πλευρό μας και μας βοήθησε να προβάλουμε το θέμα με τα stage.


ap2398Νίκος Παπαδόπουλος

αγρότης, Λάρισα

Ο αγροτικός χώρος βιώνει τα τελευταία χρόνια δραματικές καταστάσεις. Το ζήτημα “τρόφιμο” δεν είναι απλά ένα εμπόρευμα, αλλά ένα αγαθό που πρέπει να το προσφέρουμε στην κοινωνία. Βεβαίως σήμερα η κρίση που περνάει ο αγροτικός τομέας θέλει συνολικές αλλαγές, ανατροπές. Θέλουμε ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θέλουμε να γίνει ανακατανομή του πλούτου για να μπορέσουν οι αγρότες να σταθούν στα πόδια τους. Αν και αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει ούτε σ’ αυτές τις εκλογές, νομίζω ότι ο αγροτικός χώρος πρέπει να στηρίξει αυτές τις πολιτικές, διότι αν δεν το κάνει θα έχουμε ακόμα πιο βίαια ξεκληρίσματα της αγροτιάς με συνέπεια τα αγροτικά προϊόντα να είναι αμφιβόλου ποιότητας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τις διατροφικές κρίσεις δεν τις δημιουργούν οι μικροί αγρότες, αλλά οι μεγάλοι καπιταλιστές.


ap2399Ζωή Κωνσταντοπούλου

ανένταχτη, δικηγόρος, ειδική στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πράξη ευθύνης, δήλωση της αδιαπραγμάτευτης διεκδίκησης του σεβασμού στον άνθρωπο, στα δικαιώματα και στις ανάγκες του. Πρέπει να αξιώσουμε μιαν άλλη Ευρώπη, των δικαιωμάτων, των συλλογικοτήτων, των αγώνων, της πολυφωνίας, της αλληλεγγύης. Μια Ευρώπη στην υπηρεσία του ανθρώπου και του πολίτη, όχι μια Ευρώπη στην υπηρεσία του κέρδους. Η πλειοψηφία, που την θέλουν θεατή των εξελίξεων, πρέπει να βγει από το περιθώριο, να υπενθυμίσει ότι οι θεσμοί υπάρχουν για το συμφέρον των πολλών, για τα δικαιώματα όλων, να διεκδικήσει έναν άλλο κόσμο, που είναι εφικτός.


ap2400Κώστας Μπασιούκας

πανεπιστημιακός γιατρός

Ως πανεπιστημιακός και γιατρός θα ήθελα να επισημάνω δύο βασικά στοιχεία που δείχνουν το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αποτελεσματικότητα της συλλογικής πάλης: 1) Στην αναθεώρηση του άρθρου 16, η Συσπείρωση των Πανεπιστημιακών και η συμπαράταξη ενός ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς άσκησε έντονη πίεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκασε σε αποχή από την ψηφοφορία στη Βουλή. 2) Η πρωτοβουλία των γιατρών του χώρου έπεισε τους γιατρούς (εκτός του ΚΚΕ) να προκαλέσουν έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας για να παρακάμψουν τη συμπαιγνία Τσούκαλου και Λαοπόδη (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα) για παράδοση άνευ όρων. Το συνέδριο αποφάσισε την εκλογή διαπραγματευτικής ομάδας, η οποία ανάγκασε τον υπουργό Αβραμόπουλο σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (όχι την καλύτερη ασφαλώς), την πρώτη στην ιστορία του ιατρικού κινήματος.

Και οι δύο αυτές επιτυχίες οφείλονται στην πάλη των συνδικαλιστών αλλά και των μελών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ.


ap2401Νάντια Κουλουμπή

γιατρός, αντιρατσιστικό κίνημα, Πάτρα

Η Ευρώπη δέχεται κύματα χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Η απάντηση σε αυτούς ανθρώπους είναι η οικονομική εκμετάλλευση, η κατάργηση δικαιωμάτων, οι “επαναπροωθήσεις”, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απέναντι σε αυτή τη στρατιωτικοποιημένη, ιμπεριαλιστική Ευρώπη, οφείλουμε να αντιτάξουμε σθεναρά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να καταργήσουμε τρομονόμους, Σένγκεν και FRONTEX, να αγωνιστούμε για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τη διεθνή αλληλεγγύη.


ap2402Τζουλιάνο Τζουλιάνι

Ιταλός συνδικαλιστής

Η βαθιά κρίση που έχει χτυπήσει την Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική: είναι επίσης ένα χτύπημα στην ηθική, την κουλτούρα, την ελπίδα. Τις συνέπειες δεν θα τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι που πρέπει να υποστούν την υποτίμηση του μισθού τους και την αύξηση της επισφάλειας, οι συνταξιούχοι που δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να τα βγάλουν πέρα, οι βιοτέχνες και οι μικροεπιχειρηματίες που οδηγούνται στη χρεοκοπία. Πάνω απ’ όλους στο στόχαστρο βρίσκονται οι νέοι, που στερούνται το δικαίωμα στο μέλλον.

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία μέσα στην Ευρώπη μια δυναμική παρουσία της Αριστεράς, που να υποστηρίζει μια μεγάλη δημοκρατική αναγέννηση. Γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και στη μνήμη του Κάρλο και του Αλέξανδρου, καλώ τους νέους να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ!


ap2403Αναστασία Φραντζεσκάκη

σωματείο ΟΛΠ

Είμαι συνδικαλίστρια στον ΟΛΠ και μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αγωνιστήκαμε για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση. Προτάσσουμε την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών. Αντιστεκόμαστε στην ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων, αρνούμαστε την απορρύθμιση των σχέσεων εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία καθαρή θέση για τις ΔΕΚΟ. Υποστηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα τους, την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, τη διαφανή λειτουργία τους, τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις απασχόλησης. Και αυτό οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν ξαναέρθει αντιμέτωποι με τις πολιτικές της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση. Οι κοινοί αγώνες τους τις απέτρεψαν.


ap2404Γιώργος Πάντζας

νομαρχιακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, μέλος τριμελούς διοικούσας επιτροπής του ΔΗΚΚΙ

Η καπιταλιστική-συντηρητική ηγεσία της ΕΕ εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι οι εντολοδόχοι της που εφαρμόζουν πιστά την πολιτική της. Στόχος της ΕΕ για μία ακόμη φορά είναι οι εργαζόμενοι. Και έχει και την απαίτηση να πληρώσουν αυτοί την οικονομική της κρίση. Γνωρίζουμε χρόνια τώρα ότι οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο θησαυρίζουν εις βάρος των εργαζομένων. Δεν τους φτάνει αυτό. Θέλουν να πάρουν και την ψυχή των εργαζομένων γιατί αυτή τους έχει απομείνει. Η μόνη ελπίδα στήριξης που έχει ο εργαζόμενος είναι η Αριστερά, και μέσα σ’ αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοποριακό, τιμάει τη γυναίκα, το μεγαλύτερο θύμα του καπιταλισμού: από τους 22 υποψήφιους, οι 11 είναι γυναίκες. Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ! Με την ψήφο του ο κάθε εργαζόμενος στηρίζει την ελπίδα για ζωή.


ap2405Νόρμα Ριζμάουι – Σινόγλου

ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του συλλόγου lawda

Είμαστε κομμάτι της ενωτικής Αριστεράς που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη, με τους λαούς της πρωταγωνιστές. Θέλουμε ειρήνη, ασφάλεια, εργασία, ισότητα, δημόσια υγεία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δικαιοσύνη και προστασία του περιβάλλοντος, μέτωπα που απαιτούν ισχυρή πολιτική και κοινωνική παρέμβαση στην προσπάθεια ανατροπής του συστήματος, που το κατευθύνουν οι τράπεζες και οι σημερινές κυβερνήσεις, μια χούφτα κακοποιών που δρουν με μόνο στόχο το κέρδος.

Παλεύουμε για μια Ευρώπη που να μπορεί να παίξει το ρόλο της και να βάλει τέλος στην καταπίεση και την κατοχή της Παλαιστίνης και πολλών άλλων λαών στον πλανήτη, που καταδυναστεύονται.

Η φωνή του καθενός μας είναι το όπλο για να δώσουμε το μάθημα σ’ αυτούς που δεν μας λογαριάζουν.


ap2406Κώστας Βεργόπουλος

πανεπιστημιακός

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι σημαντική, επειδή αποτελεί την πρώτη καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων κατά τη φάση της μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που διανύουμε. Η Ευρώπη, όπως και η Αμερική, έχουν γίνει σήμερα όπως η Αργεντινή το 2001. Οι ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να καταδειχθεί η χρεοκοπία του δικομματικού συστήματος στη χώρα μας. Όμως, ακόμη περισσότερο, είναι η πρώτη σημαντική ευκαιρία για να καταγράψουν την παρουσία τους οι ποικίλες και πολυσήμαντες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δηλαδή οι δυνάμεις που αξιώνουν άμεση δράση για αλλαγές εδώ και τώρα και δεν καταφεύγουν στον κοινωνικό αναχωρητισμό.


ap2407Καντίτζα Σάνκο

μετανάστρια β’ γενιάς, σπουδάστρια

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα παιδιά των μεταναστών που ζουν εδώ, που δεν έχουν ιθαγένεια, δεν έχουν ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι γεννήθηκαν σ’ αυτή τη χώρα κι ανήκουν σ’ αυτή. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να αναδείξω αυτό το θέμα για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, για να μπορέσουν να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους. να μπορέσουν να αποκτήσουν νόμιμα χαρτιά και να παραμείνουν στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα. Να μην τρέχουν με τους νόμους που αλλάζουν κάθε λίγο.