22-27 ΓΕΝΑΡΗ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Από τη Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο ΜΑΧ (ΕΜΠ)Σε στιγμές κρίσιμες για την Παλαιστίνη, κι επειδή σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαία η συμπαράσταση στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού, δεκάδες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, έντυπα και άλλες συλλογικότητες πήραν την πρωτοβουλία για την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό (22 έως 27 Ιανουαρίου 2007). Μετά τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, η πορεία του Σαββάτου 27/1 στις 12.00, στη στάση Μετρό του Μεγάρου Μουσικής, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι το Ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στέκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης Παλαιστίνης ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ανοικτή Συνέλευση τη Δευτέρα 22/1/2007, στις 7.00 στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του ΕΜΠ, με κεντρικούς ομιλητές τους: Αζάμ Ταμίμι, διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Πολιτικής Σκέψης στο Λονδίνο, Μαχμούντ Αμπού Ματχάνα, εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Μιχιάρ Εκτάμι, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP). Η συνέλευση στο Πολυτεχνείο ήταν η πιο μαζική ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το θέμα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Η Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με διαδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τη Στάση Μετρό του Μεγάρου Μουσικής και θα κατευθυνθεί στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Βασικά αιτήματα της Εβδομάδας Αλληλεγγύης: να σταματήσουν οι Ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα, να αρθεί ο οικονομικός αποκλεισμός της Παλαιστινιακής Αρχής από την Ε.Ε, να ακυρωθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και τοπικές καμπάνιες έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες σε γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πληροφορίες και επικοινωνία: 6977-238673, 6974-307864, gtzaf@yahoo.gr

Την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στηρίζουν:

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Χώρος Εναλλακτικής Παρέμβασης «Κοινοτικόν» (Πάτρα), Ένωση Εργαζομένων, Αριστερά Σχήματα Φοιτητών-Σπουδαστών, μαθητικό περιοδικό Εκτός Ύλης, εφημερίδα Εργατική Εξουσία, εφημερίδα Ρήξη, περιοδικό Άρδην, περιοδικό Resistencias, Ανθρώπινη Πόλη (Κερατσίνι), Ανοιχτή Πόλη (Αθήνα), Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Αριστερή Λαϊκή Παρέμβαση Πειραιά, Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης (Ν. Σμύρνη), Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης, Αριστερό Σχήμα Ιλίου, Αριστερό Σχήμα Νίκαιας, Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, Ενεργοί Πολίτες Πειραιά, Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο Νίκαιας «μια πόλη για όλους», ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη (Ηλιούπολη), Κίνημα στην πόλη (Ζωγράφου), Λαϊκή Ενότητα Αθήνας-Πειραιά, Πάμε Αλλιώς (Κορυδαλλός), Πολίτες σε Δράση (Γαλάτσι ), Το Λιμάνι της Αγωνίας (Πειραιάς), ΑΚΟΑ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), KOE, Κόκκινο, ΝΑΡ, Νεολαία Συνασπισμού, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.