ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑ, 21/12/2006

Καταγγέλλουμε τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, ο οποίος με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού επιτέθηκε στην Αριστερά ζητώντας «δηλώσεις νομιμοφροσύνης» από όποια κοινωνική και πολιτική ομάδα διαμαρτύρεται ή αγωνίζεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Η στάση αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» ούτε οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου υπουργού. Αντίθετα, είναι η πιο επιθετική έκφραση μιας βαθιά κατασταλτικής πολιτικής που σχεδιάζεται σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής υστερίας. Στις 4-5/12 το Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. εκφράζει την ανησυχία του για τη «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση» στην Ευρώπη και ρίχνει τα φώτα σε «ακροαριστερές, αναρχικές ή εθνικιστικές» ιδέες. Αντίστοιχα, ο υπουργός Β. Πολύδωρας αμέσως μετά την ορκωμοσία του κάνει λόγο για «μορφές ήπιας τρομοκρατίας» και φωτογραφίζει κάτι πολύ ευρύτερο από τους «κουκουλοφόρους».

Στόχος αυτής της επίθεσης είναι η εμπέδωση στην κοινωνία της ανοχής απέναντι στις κατασταλτικές μεθόδους της αστυνομίας. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η πλήρης ατιμωρησία των οργάνων καταστολής (οι αστυνομικοί για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη κατηγορούνται για πλημμέλημα!!), καθώς και η προκλητική δικαιολόγηση από τον υπουργό της δολοφονίας του Καλτεζά το 1985. Στόχος, επίσης, είναι να λάβει η Αριστερά το μήνυμα ότι πρέπει να κινείται εντός των πολιτικών πλαισίων που επιβάλλει ο φιλελευθερισμός, δηλαδή να αποδεχτεί τη φασιστικοποίηση της κοινωνίας. Στόχος είναι να επιβληθεί στην κοινωνία το παραδοσιακό τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» ενισχυμένο με το μοντέρνο αμερικανικής εμπνεύσεως «εταιρεία – αστυνομία – συμμορία».

Δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή της αντιδημοκρατικής παρέκκλισης του Β. Πολύδωρα. Οι μεγάλοι αγώνες με επίκεντρο το χώρο της Παιδείας και το άρθρο 16 είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένονται να κορυφωθούν με τη νέα χρονιά. Επομένως, η κυβέρνηση προσπαθεί «προληπτικά» να σπείρει το φόβο και να επιβάλει την τρομοκρατία ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Οι φιλότιμες προσπάθειες κατατρομοκράτησης που καταβάλλει η -κατά τα άλλα «σίγουρη»- κυβέρνηση δεν θα εμποδίσουν το λαό να εκφράσει στις 10 Γενάρη ένα μαζικό ηχηρό «όχι» απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και γι’ αυτό ανελεύθερες και αντιδημοκρατικές πολιτικές της κυβέρνησης.

 

20 Δεκέμβρη 2006