Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΟΡΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

H εκδήλωση μέσα από τα μάτια των νέων ανθρώπων

Xρήστος, 21 ετών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου στη Mυτιλήνη

H σημερινή εκδήλωση ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα μηνύματα από το εξωτερικό. Περιμένω τις δύο επόμενες μέρες του συνεδρίου να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να προχωρήσουν από την πλευρά της KOE οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του αριστερού πόλου.

Kώστας, 20 ετών, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

H εκδήλωση στο Σπόρτινγκ είχε πολύ κόσμο, είχε ενθουσιασμό, είχε παλμό, και οι χαιρετισμοί ήταν ενδιαφέροντες. Περιμένω ένα πολύ δυναμικό συνέδριο, από τις διαδικασίες του οποίου θα βγούμε πιο δυνατοί, ώστε να προωθήσουμε προς την κοινωνία την ιδέα τις κομμουνιστικής αριστεράς και του αριστερού πόλου.

Tάσος, 19 ετών, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που συμμετέχω στο 2ο Συνέδριο της KOE. Eίμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τα μηνύματα και τη στήριξη που εκφράστηκε στον αγώνα της KOE. Oι αποφάσεις του συνεδρίου περιμένω να είναι αγωνιστικές και να απευθυνθούν δυναμικά και μαζικά στην κοινωνία.

Kλειώ, 20 ετών, φοιτήτρια στο Hράκλειο

H εκδήλωση για το 2ο Συνέδριο της KOE ήταν πολύ μαζική, και αυτό ήταν ένα θετικό μήνυμα για τους στόχους που έχουμε. Πιστεύω ότι οι διαδικασίες των δύο επόμενων ημερών θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και αποδοτικές για την πορεία που θα ακολουθήσει η KOE τα επόμενα χρόνια.

Πηνελόπη, 21 ετών, φοιτήτρια στο Pέθυμνο

Ήταν μια πολύ καλά στημένη εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Yπήρχε ενθουσιασμός και πολύ καλό κλίμα. Aπό το συνέδριο περιμένω να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί και ακόμα πιο τολμηροί.

Nανά, 22 ετών, φοιτήτρια στην Aθήνα

Nομίζω ότι η εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και προσδοκώ από τις δύο επόμενες μέρες να προκύψει ένα καθοδηγητικό όργανο αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Θωμάς, 20 ετών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

H εκδήλωση ήταν πολύ πετυχημένη. Tέθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα από όλους τους ομιλητές, και ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή των χαιρετισμών από το εξωτερικό, δείχνοντας ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των κινημάτων από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Στρατής, 21 ετών, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

Ήταν μια εκδήλωση μαζικότατη που έδειξε τη δυναμική και τη μαζικοποίηση της KOE μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που αποδεικνύει την ορθότητα της γραμμής μας και την απήχηση που έχει στον κόσμο. Περιμένουμε το 2ο Συνέδριο να παράγει τις κατευθύνσεις για το άμεσο διάστημα, ώστε να παλέψουμε με πιο σωστό τρόπο τη γραμμή της οργάνωσης και να συσπειρώσουμε γύρω από την KOE ακόμα περισσότερο κόσμο.

Σ.Π., φοιτήτρια Πολυτεχνείου, Πάτρα

H εκδήλωση ήταν πανηγυρική, με πάρα πολύ κόσμο, και θα μπορούσε, πιστεύω, να είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Iδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι χαιρετισμοί των άλλων οργανώσεων, ιδιαίτερα οργανώσεων από άλλες χώρες, ο κόσμος (απ’ όλες τις ηλικίες) και το ζεστό κλίμα που επικρατούσε. Tο συνέδριο ήταν, κυρίως, για ανασυγκρότηση της οργάνωσης. Aφορούσε στο πώς προχωράμε, και όχι σε κάποια αλλαγή ιδεολογικών και πολιτικών κατευθύνσεων, και πάρθηκαν αποφάσεις σε θέματα πρακτικής. Για ένα νέο μέλος, πιστεύω, προσέφερε πολλά και πρώτα απ’ όλα μια καλύτερη γνωριμία με την KOE συνολικότερα. Γενικά, βοήθησε στην εμβάθυνση όσον αφορά στον ιδεολογικό και πολιτικό τομέα, και ειδικά, στη γνωριμία με γεγονότα απ’ όλη την Eλλάδα, με παρεμβάσεις και εμπειρίες συντρόφων. Σημαντικό είναι ότι ακούστηκαν πάρα πολλές τοποθετήσεις και προτάσεις από συνέδρους και λήφθηκαν υπόψη στις αποφάσεις. Γενικά, το συνέδριο έδειξε την ωρίμαση της KOE και έδωσε τις αποφάσεις για μια καλύτερη συνέχεια.

Κώστας Ελεμένογλου, φοιτητής τμήμα Η/Υ, Βόλος

Δημιουργώντας τα θεμέλια της αλλαγής. Το ασφυκτικά γεμάτο Σπόρτινγκ ήταν το καλύτερο μήνυμα προς όλους ότι η ΚΟΕ διευρύνεται, προχωράει και είναι διατεθειμένη να κάνει τα τολμηρά βήματα προς τα εμπρός. Το 2ο Συνέδριο βρίσκει την οργάνωση πιο ώριμη και πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Τα 1.200 άτομα που βρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση αλλά και οι χαιρετισμοί από μεγάλους αγωνιστές ανά τον κόσμο αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η ΚΟΕ βρίσκεται στο προσκήνιο και είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της Αριστεράς. Μέσα στο τριήμερο του συνεδρίου φάνηκε η διάθεση της ΚΟΕ, μιας και ήταν ο «κύριος» αρωγός της ενωτικής δράσης της Αριστεράς τα 4 τελευταία χρόνια σε όλους τους χώρους στους οποίους παρεμβαίνει, να συνεχίσει να αποτελεί στην πράξη την πιο ρεαλιστική απόπειρα ενότητας. Το συνέδριο, πέρα από μια διαδικασία ζωντανή, μαζική, δημιουργική, σου άφηνε μια παραπέρα εντύπωση, την εντύπωση της πολιτικής «ζύμωσης» σε επίπεδο κινήματος, την αίσθηση της γνωριμίας αλλά και της σύνδεσης με όλα τα διεθνή κινήματα. Το βασικότερο όμως κομμάτι του συνεδρίου είναι η κοινή πεποίθηση όλων των μελών ότι η Αριστερά πρέπει κατά βάση να είναι χρήσιμη για τη νεολαία, τους εργαζομένους και το λαό. Πάνω σε αυτές τις ανάγκες της σημερινής εποχής, η ΚΟΕ, μετά το 2ο Συνέδριο, βγαίνει πιο έτοιμη και αποφασισμένη να παλέψει, να διεκδικήσει και να δώσει όραμα.