Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στο ιταλικό προξενείο Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη δύο ελλήνων φοιτητών στο Τορίνο, 19/5/2009

2009_05_19_italiko_prokseneio_small

2009_05_19_italiko_prokseneio_smallΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 19 Μάη, έξω από το προξενείο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη για να ζητηθούν εξηγήσεις για την αναίτια, αυθαίρετη και απρόκλητη σύλληψη από την ιταλική αστυνομία δύο ελλήνων φοιτητών, στελεχών της νεολαίας ΚΟΕ-συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένων εκπροσώπων της Αριστερής Ενότητας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων τους.

Δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία της βουλευτού Λ. Αμμανατίδου και εκπροσώπων του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό το οποίο έγραφε : «Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά Η τρομοκρατία δεν μας σταματά – Κάτω τα χέρια από τη νεολαία», κατήγγειλαν στον επίτιμο ιταλό πρόξενο την τρομοκρατική και φασιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι που επέδειξε με τις συλλήψεις των δύο ελλήνων φοιτητών και γενικά στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού «Ανώμαλου Κύματος» ενάντια στη «Σύνοδο των Πρυτάνεων του G8».

Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι, οι καραμπινιέροι, με χρήση βίας μάλιστα, προέβησαν σε καθόλα αδικαιολόγητες συλλήψεις, παραπέμποντάς τους στην αντιτρομοκρατική και απαγγέλλοντας τους παντελώς αβάσιμες κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής.

Ο επίτιμος πρόξενος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην ιταλική πρεσβεία της Αθήνας τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το αίτημα για άρση οποιασδήποτε κατηγορίας.