ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, 19/1/2007

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τα επεισόδια, που έγιναν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, για προεκλογικές σκοπιμότητες και για να προωθήσει τις νεοφιλελεύθερες ανατροπές στα δημοκρατικά και μορφωτικά δικαιώματα. Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός πάνω στα «επεισόδια» που πολλές φορές σκόπιμα συντηρεί ή και προκαλεί η αστυνομία.

Στόχος δεν είναι τα επεισόδια. Είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα όλου του λαού, με αιχμή το άσυλο. Είναι να προωθηθεί ο νόμος πλαίσιο, που, όπως σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ, αποτελεί τον «εκτελεστικό νόμο» της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συναντήσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, όχι μόνο από την πλευρά του φοιτητικού κινήματος, αλλά από το λαϊκό κίνημα συνολικά. Ο χώρος της παιδείας, για άλλη μια φορά, βρίσκεται στο κέντρο της αντιπαράθεσης. Στην επιθετικότητα και στα προεκλογικά πήγαινε-έλα της κυβέρνησης η απάντηση πρέπει να είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ανάσχεσης των νεοφιλελεύθερων και αντιδημοκρατικών μέτρων.