Δελτίο Τύπου για την τραμπούκικη επίθεση της ΚΝΕ στην Πάτρα και στο Πάντειο, 18/5/2009

Με σχεδιασμένο τρόπο η ΚΝΕ επιτέθηκε απρόκλητα σήμερα στη σχολή των Ηλεκτρολόγων της Πάτρας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε μέλη αριστερών παρατάξεων και συγκεκριμένα της Αριστερής Ενότητας και της ΕΑΑΚ. Αυτό το οργανωμένο σχέδιο υλοποιήθηκε για να διασκεδαστεί η μεγάλη ήττα των φοιτητικών εκλογών. Ο καταποντισμός της ΠΚΣ κάνει προφανώς αναγκαίο το “ξεχαρμάνιασμα” της ΚΝΕ μέσα από τραμπουκισμούς, επιθέσεις, τραυματισμούς αγωνιστών φοιτητών.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επιβεβαίωσαν πως τα μεγάλα λόγια για «ανατροπές και ρήξεις» συγκαλύπτουν την πιο αντικομουνιστική και δεξιά πρακτική. Μετά την κατάπτυστη στάση το Δεκέμβρη (δεκανίκι της κυβέρνησης και σε πλήρη ταύτιση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ενάντια στην εξέγερση) οι ασχήμιες συνεχίζονται. Η κατάληψη -με το έτσι θέλω- χώρου της ΑΡΕΝ στην Πάντειο, οι φραστικές επιθέσεις για «ασφαλίτες και προβοκάτορες» σε μέλος της ΚΟΕ, οι τραμπουκισμοί σε μέλη της Αριστερής Ενότητας, είναι τρανταχτές αποδείξεις μιας ηγεσίας και μιας γραμμής που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά.

Η ζημιά και η σύγχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφορά πρώτα από όλα τον φόβο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις ευρωεκλογές. Τα ουρλιαχτά ότι “δεν θα περάσετε το ΚΚΕ” φανερώνουν το εκρηκτικό αδιέξοδο μιας γραμμής και στάσης που δεν είναι επικίνδυνη για το σύστημα. Παρόλα αυτά, οι φοιτητές της Αριστερής Ενότητας και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποπροσανατολιστούν από τη μάχη για να αλλάξουν τα πράγματα στην πολιτική και στην κοινωνία. Η πλατιά καταδίκη και η απομόνωση των τραμπούκικων επιθέσεων από τους φοιτητές, καθώς και η ενίσχυση της αριστεράς που χτυπάει τον δικομματισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και το σύστημα και όχι την υπόλοιπη αριστερά, είναι μονόδρομος.