Δελτίο Τύπου ΚΟΕ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και στο δικαίωμα στην απεργία, 1/7/2010

Το νέο καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την τρόικα και εκπροσωπείται από τη δοσίλογη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ανακόψει τη λαϊκή οργή. Με την αμέριστη βοήθεια των «μεγάλων» ΜΜΕ των εργολάβων και των εφοπλιστών, αλλά ακόμη και «ανανεωτικών» πολιτικών εγχειρημάτων, επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της απεργίας – που είναι πλέον ιερό μόνο όταν… δεν ασκείται.

Η λυσσαλέα επίθεση του μαύρου αυτού μετώπου στα συνδικάτα των ναυτεργατών και στο ΠΑΜΕ εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι είναι χαρακτηριστική της κατρακύλας όχι μόνο των γερμανοτσολιάδων της ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και των δήθεν ανεξάρτητων σχολιαστών διαφόρων χώρων – από τους υπαλλήλους του κ. Αλαφούζου ως τους εκφραστές μιας «δημοκρατικής αριστεράς» τύπου κ. Α. Νεφελούδη. Ταυτόχρονα, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Όπως στην προχτεσινή γενική απεργία, όπου οι ένστολοι του ΔΝΤ και της ΕΕ άσκησαν και πάλι χημικό-βιολογικό πόλεμο εναντίον των διαδηλωτών, στη δε Ομόνοια έφτασαν να κυνηγούν και να χτυπούν κόσμο δίπλα στις ράγες του μετρό.

Το μαύρο μέτωπο Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΕ-ΜΜΕ αφού κατέλυσε και τα τελευταία ίχνη δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας  με τη σύναψη του Μνημονίου, στρέφεται πλέον ευθέως εναντίον όλου του λαού σε μια απόπειρα να αποτρέψει τον ξεσηκωμό. Ας γνωρίζουν όλοι οι «πρόθυμοι» ότι οι εμετικές υστερίες τους εναντίον των εργαζόμενων και του λαού, όπως και η βάρβαρη καταστολή, δεν θα κατορθώσουν να τους σώσουν.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καλεί σύσσωμη την Αριστερά, σύσσωμο το εργατικό κίνημα, παρά τη γνωστή ανθενωτική στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, να σταθεί στο πλάι των ναυτεργατικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ σε αυτή την επίθεση που συνεχίζεται. Διότι αυτό που διακυβεύεται και στα λιμάνια και σε όλη τη χώρα είναι το δικαίωμα της απεργίας και οι στοιχειώδεις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Ενωμένοι θα ξεσηκωθούμε και θα νικήσουμε!