Το χρονικό του ξεσηκωμού – Τρίτη 16/12/2008

“Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη”

Και σήμερα χιλιάδες μαθητές βρέθηκαν στους δρόμους. Το μαγείρεμα του βαλλιστικού πορίσματος, αλλά και η απόφαση για τις ζαρντινιέρες που έδειραν τον Κύπριο φοιτητή συσσωρεύει νέα οργή και αγανάκτηση. Δείτε σχετικό δελτίο τύπου. Την ίδια στιγμή στη Λάρισα 22 ανήλικοι παραπέμπονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη ημέρα πανελλαδικής αντικυβερνητικής δράσης.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ παραμένουν αμετανόητοι. «Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής πολιτικής» διαλαλούν και εξακολουθούν να κρύβουν τη δολοφονία του Αλέξη πίσω από τη διατύπωση «ατυχές συμβάν θανάσιμου τραυματισμού». Τα ΜΜΕ κορυφώνουν την προσπάθεια απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης υπέρ της κατεστημένης τάξης εκμεταλλευόμενα τις σπασμένες βιτρίνες. Ολιγόλεπτη κατάληψη έγινε στην κρατική τηλεόραση τη ΝΕΤ και παρουσιάστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως "απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας"! Το κυβερνητικό θράσος έχει βγει εκτός ορίων.
Την Πέμπτη διοργανώνεται μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση με προσπάθεια συμμετοχής και συνδικάτων. Οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις φοιτητών μαζικά αποδοκίμασαν τα πλαίσια των δυνάμεων του ΚΚΕ και υπερψήφισαν πλαίσια καταλήψεων και διαδηλώσεων ενάντια στην κυβέρνηση.