Ανοικτό γράμμα 16 ακτιβιστών, καλλιτεχνών, διανοουμένων, αγωνιστών, 16/07/2008

16 Ιουλίου 2008

Σε έξι εβδομάδες, οι δημοκράτες συναντιούνται στο Ντένβερ.
Όπως οι πρόσφατες ειδήσεις καθιστούν σαφές, θα μπορούσε να εξαπολυθεί μια επίθεση στο Ιράν πριν τις εκλογές, επεκτείνοντας την Ατζέντα του Μπους και στην επόμενη διακυβέρνηση , ανεξάρτητα του ποιος είναι ο πρόεδρος.

Ποιος θα σταματήσει μια επίθεση στο Ιράν;
Όχι οι Δημοκρατικοί, που ενέκριναν κρυφά τις στρατιωτικές διαδικασίες που ο George Bush έχει ήδη σχεδιάσει μέσα στο Ιράν. Όχι οι δημοκρατικοί ηγέτες -συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Obama- που επιμένει, ξανά και ξανά, ότι «όλες οι επιλογές» είναι πιθανές για τη στρατιωτική δράση ενάντια στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των πυρηνικών όπλων!
Όχι οι Δημοκρατικοί που, στην πλειοψηφία τους, συμπεριλαμβανομένου του Obama, όχι μόνο ενέκριναν αναδρομική ασυλία για τις μεγάλες επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών που με το δόγμα Μπους κατασκόπευαν πολίτες, αλλά τους έδωσαν ασυλία στην κυβερνητική κατασκοπία που διαρκώς επεκτείνεται.
Αυτός ο πόλεμος είναι των Δημοκρατικών όσο είναι και των Ρεπουμπλικάνων. Εάν αφήσουμε την υπόθεση στον McCain και στον Obama, η κατοχή θα συνεχιστεί για χρόνια. Ήταν λάθος να πάμε στο Ιράκ, είναι λάθος να μείνουμε στο Ιράκ, είναι λάθος να μην φύγουμε τώρα από το Ιράκ!

Εάν δεν υπάρξει μια δυναμική παρουσία του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια σε αυτήν την κατεύθυνση, έξω από το συνέδριο των Δημοκρατικών, θα δείξουμε σε εκείνους που εξαπολύουν τον πόλεμο, αλλά και στα θύματα αυτών των πολέμων σε όλο τον κόσμο, ότι οι πολίτες αυτής της χώρας συμφωνούν με τη συνεχιζόμενη κατοχή, είτε με τον McCain, είτε με τον Obama, στέλνοντας ακόμη περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, συνεχίζοντας τις απειλές ενάντια στο Ιράν. Το καθεστώς Μπους υποσχέθηκε έναν πόλεμο στις επόμενες γενιές. Είμαστε ενάντια σε αυτό, ή όχι;

Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να καθορίσει μια γραμμή αντίστασης, να μην προσαρμοστεί σε απαράδεκτα πράγματα. Μόνο οι άνθρωποι και όχι οι πολιτικοί, μπορούν να εξαναγκάσουν σε μια ανοικτή συζήτηση για ποιο λόγο η αμερικανική κατοχή πρέπει να σταματήσει τώρα.

Μπορούμε να κινηθούμε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας, λέγοντας σε όλους τους ανθρώπους ότι το τέλος στον παράνομο, άδικο και ανήθικο πόλεμο, δεν θα συμβεί χωρίς μαζικές κινητοποιήσεις, και ότι το να τοποθετούμε όλες τις ελπίδες μας και τις ενέργειές μας στις εκλογές δεν θα φέρει την αλλαγή που εκατομμύρια πολίτες επιθυμούν.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η διαμαρτυρία δεν λειτουργεί. Κάνουν λάθος! Αυτό που δεν λειτουργεί είναι η παθητικότητα μπροστά σε μια κυβέρνηση που διαρκώς εκτίθεται διαπράττοντας πολεμικά εγκλήματα στο όνομά μας. Εάν το αντιπολεμικό κίνημα ήταν τόσο αναποτελεσματικό, γιατί οι New York Times το αποκαλούν «άλλη υπερδύναμη»;

Είτε κάποιος προετοιμάζεται να ψηφίσει Obama είτε όχι, όλοι πρέπει να είμαστε στους δρόμους, κάνοντας σαφή την αντίθεσή μας στα βασανιστήρια, στην αιματηρή κατοχή και σε οποιοδήποτε νέο πόλεμο ενάντια στο Ιράν. Πολλοί ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Obama. Με ένα δυνατό κάλεσμα από το αντιπολεμικό κίνημα, κάποιοι από αυτούς θα είναι πρόθυμοι να φέρουν το αντιπολεμικό μήνυμα στο Ντένβερ.

Τοπικοί ακτιβιστές του Ντένβερ έχουν ζητήσει άδεια από τα δικαστήρια για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Συνέδριο, και έχουν πάρει άδεια για κοντινά πάρκα. Το κίνημα “Recreate 68” προγραμματίζει μια διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο την Κυριακή 24 Αυγούστου, την ημέρα προτού ξεκινήσει το συνέδριο. Η “Συμμαχία για την Πραγματική Δημοκρατία”, ένα άλλο κίνημα προς το παρόν δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδήλωση.

Οποιεσδήποτε διαφορές και να υπάρχουν, εξασθενούν μπροστά στην ευθύνη εκείνων από εμάς που δεν εφησυχάζουμε με τον πόλεμο, να σταματήσουμε την αμερικανική κατοχή στη Μέση Ανατολή. Ο κόσμος πρέπει να μας δει στους δρόμους του Ντένβερ, να βαδίζουμε μαζί την παραμονή της έναρξης του Συνεδρίου.

Εάν ανησυχείτε ότι αυτή η διαμαρτυρία θα είναι πάρα πολύ μικρή, σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνοι. Οι άνθρωποι στο Ιράν, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, που μπορεί να χάσουν τη ζωή τους σε μια ακόμη αμερικανική επίθεση, μοιράζονται αυτή την ανησυχία. Είναι στην ευθύνη εκείνων από εμάς, που ξέρουν την ερήμωση και τη δυστυχία που θα φέρει στον κόσμο η συνεχιζόμενη κατοχή του Ιράκ και η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν, να αγωνιστούμε και να κάνουμε πολύ περισσότερους να συμμετάσχουν στον αντιπολεμικό κίνημα.

Αυτό είναι ένα κάλεσμα να βαδίσουμε μαζί στις 24 Αυγούστου με την απαίτηση να Σταματήσουμε τον Πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και να Αποτρέψουμε την επίθεση στο Ιράν! Μπορείτε να έχετε ξεχωριστές συναθροίσεις και ομιλητές σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, αλλά ζητείστε από τους πολλούς χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώσουν μαζί.

Θα ενωθούμε με άλλους για να κινητοποιήσουμε τον καθένα που είναι ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, και τον καθένα που ξέρει βαθιά στην καρδιά του ότι ο πόλεμος είναι λάθος, ώστε να είναι στους δρόμους του Ντένβερ, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου που αρνούνται να είναι μέρος αυτού του πολέμου.

Οι υπογεγραμμένοι θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να κάνουμε τους πολίτες του Ντένβερ να συμμετάσχουν.

Missy Beattie
Fr. Bob Bossie
Elaine Brower
Larry Everest
C. Clark Kissinger
Ron Kovic
Dennis Loo
Cynthia McKinney
Dede Miller
Mark Ruffalo
Cindy Sheehan
David Swanson
Debra Sweet
Sunsara Taylor
Kevin Zeese
Howard Zinn