Συγχαρητήριο μήνυμα στον πρόεδρο Πρατσάντα και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ (Μαοϊκό), 15/08/2008

Image

Ο πρόεδρος Πρατσάντα κατά την ιστορική συνεδρίαση της Συντακτικής συνέλευσης. Δεξιά του διακρίνεται ο Δρ Μπαταράι

Αγαπητοί σύντροφοι,
Τα νέα της εκλογής από την Συντακτική συνέλευση του προέδρου Πρατσάντα ως πρώτου πρωθυπουργού της Ομοσπονδιακής δημοκρατίας του Νεπάλ προκαλούν ενθουσιασμό στις επαναστατικές δυνάμεις και στους προοδευτικούς λαούς όλου του κόσμου. Για πρώτη φορά στη μακρά και γεμάτη αγώνες ιστορία του, ο λαός του Νεπάλ έχει έναν Πρωθυπουργό αντάξιο των προσδοκιών και των θυσιών του. Η εκλογή του Προέδρου Πρατσάντα είναι μια ακόμα σημαντική νίκη των λαϊκών μαζών του Νεπάλ και του Κ.Κ.Νεπάλ (μαοϊκό). Επιπλέον για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την επιτυχία του συνδυασμού της στρατηγικής σταθερότητας στις επαναστατικές αρχές από τη μια, και της τακτικής ευελιξίας που βασίζεται στη σωστή και συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης από την άλλη.

Η εκλογή του Προέδρου Πρατσάντα ως πρώτου Πρωθυπουργού στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία του Νεπάλ είναι ένα γεγονός με διεθνή σημασία. Είναι πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για τους αγωνιζόμενους λαούς σε όλο τον κόσμο, γεννά νέα κύματα ενεργητικής αντίστασης και μαζικών αγώνων κάθε μορφής σε όλο τον πλανήτη. Η Διεθνής Κοινότητα των Λαών αποκτά μια ισχυρή βάση, δυναμώνει και δίνει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας χώρας όπου ο λαός επέβαλε τη θέλησή του μέσα από παρατεταμένους, αποφασιστικούς, ηρωικούς αγώνες. Η επαναστατική εμπροσθοφυλακή τώρα είναι επικεφαλής στην κυβέρνηση του Νεπάλ παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αντιδραστικών να υπονομεύσουν τη μετάβαση στη δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση.

Αγαπητοί σύντροφοι,
Εκ μέρους της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, εκ μέρους των πολλών φίλων του Νεπαλέζικου λαού και της Νεπαλέζικης επανάστασης στην Ελλάδα, χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την καινούρια σας νίκη και τις ελπιδοφόρες εξελίξεις στην πατρίδα σας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε σε αυτή τη νέα φάση της πορείας προς τη γνήσια δημοκρατία και τη λαϊκή εξουσία. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι υπό την ηγεσία του Προέδρου Πρατσάντα και του Κ.Κ.Νεπάλ (μαοϊκό), θα ανοίξετε νέους δρόμους και θα υπηρετήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Νεπαλέζικου λαού και των λαών όλου του κόσμου. Να είστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες φίλοι σας θα ανταποκριθούν στο διεθνιστικό τους καθήκον και θα αναπτύξουν παραπέρα το κίνημα αλληλεγγύης στις λαϊκές μάζες και στην επαναστατική ηγεσία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ.

Ζήτω η διεθνής κοινότητα των Λαών

Ζήτω ο λαός, η ομοσπονδιακή δημοκρατία και το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (Μαοϊκό)

Ο ιμπεριαλισμός θα ηττηθεί

Αθήνα, 15 Αυγούστου 2008