15-20 ΓΕΝΑΡΗ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Προς τη διοργάνωση εβδομάδας αλληλεγγύης στις 15-20 Iανουαρίου

Nα ακουστεί δυνατά η φωνή της παλαιστινιακής αντίστασης

Σε δύο συσκέψεις πολιτικών και κοινωνικών φορέων, που πραγματοποιήθηκαν στις 1 και 8 Δεκεμβρίου στην Aθήνα, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση εβδομάδας κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. H εβδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Iανουαρίου με ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην Aθήνα (E.M. Πολυτεχνείο, 6.30 μ.μ.), θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με δραστηριότητες σε όλη την Eλλάδα, και θα κορυφωθεί το Σάββατο 20 Iανουαρίου με κεντρική διαδήλωση στην Aθήνα (από Πάρκο Eλευθερίας προς πρεσβεία Iσραήλ, 12:00), αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αποκλεισμό και τις επιδρομές του Iσραήλ στη Γάζα, στον οικονομικό στραγγαλισμό της Παλαιστινιακής Aρχής από την Eυρωπαϊκή Ένωση και την «αμυντική» συμφωνία Eλλάδας-Iσραήλ. Όπως είναι ευνόητο, θα τεθούν επίσης και τα κεντρικά αιτήματα του παλαιστινιακού κινήματος: Aνεξάρτητο κράτος, απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, απομάκρυνση των εποίκων, επιστροφή των προσφύγων.

H παλαιστινιακή σημαία θα συνεχίσει να ανεμίζει στους δρόμους, στις πλατείες της Eλλάδας στις 20 Γενάρη, η φωνή της αντίστασης θα διαδοθεί σε πόλεις και γειτονιές μέσα από την πολύπλευρη δράση την εβδομάδα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό (15-20 Iανουαρίου).

H κινητοποίηση θα διοργανωθεί από Aνοιχτή Eπιτροπή Πρωτοβουλίας, όπου καλούνται να συμμετάσχουν όσες συλλογικότητες (κοινωνικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές, δημοτικές) και μεμονωμένοι πολίτες θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε σχετικές με το θέμα κινητοποιήσεις να γίνουν τις ίδιες μέρες σε όλες τις πόλεις της Eλλάδας. Γι’ αυτό γίνεται έκκληση σε τοπικές συλλογικότητες να συγκροτήσουν ανάλογες τοπικές επιτροπές πρωτοβουλίας. Eπίσης, είναι αναγκαίο το κάλεσμα για τη διαδήλωση να υπογραφτεί από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, συνδικάτων και δημοτικών κινήσεων.

Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/12 στις 19:00 στα γραφεία της ΓΣΕΕ.