13 Απρίλη δίνουμε τη μάχη του Ελαιώνα, του Χ.Κ.

Φυτεύουμε ελιές εκεί που οι άλλοι θέλουν να φυτέψουν μπετόν

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για το μοναδικό αδόμητο χώρο στον αστικό ιστό της Αθήνας. Το "μπλοκ της τσιμεντοποίησης" επιχειρεί να λάβει τις κρίσιμες άδειες και να ξεκινήσει το έργο, αλλά και το κίνημα των πολιτών κορυφώνει την αντίσταση του. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Και πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ, επειδή:

  • αυτό που προωθείται είναι εγκληματικό, ειδικά μετά την καταστροφή της Πάρνηθας. Όσο ο κόσμος ενημερώνεται τόσο ευαισθητοποιείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη "ημέρα δράσης", που διοργάνωσε με ελάχιστα μέσα η Επιτροπή Πολιτών, πήραν μέρος πάνω από 400 πολίτες.
  • αυτό που προωθείται είναι μια αλυσίδα σκανδάλων, με ληστρικές για το δημόσιο συμφέρον συμβάσεις και σκανδαλώδεις, χαριστικές παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους: 67,5 εκατομμύρια ευρώ στον Βαρδινογιάννη, 49 εκατομμύρια ευρώ στον Γιαννακόπουλο, 13 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, από το Δημόσιο Ταμείο – κι όλ’ αυτά με δάνεια, που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την αφαίμαξη.
  • είναι απλή, ρεαλιστική και πειστική η εναλλακτική μας πρόταση: αν αυτά τα ποσά δεν χαρίζονταν στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά δίνονταν για να γίνει πάρκο, τότε άμεσα θα δημιουργούνταν ένας πνεύμονας υψηλού πρασίνου.
  • για την υπεράσπιση του Ελαιώνα οικοδομείται ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης (από κόσμο και δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, κι από κινήματα πόλης μέχρι συνδικαλιστές και καλλιτέχνες).

Σας καλούμε λοιπόν

παράλληλα με τα άλλα σημαντικότατα μέτωπα αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, να στηρίξετε δύο μεγάλες πρωτοβουλίες για τη διάσωση του Ελαιώνα:

  • Δενδροφύτευση αντίστασης στις 13 Απρίλη, στις 11 π.μ., σταθμός ΜΕΤΡΟ "Ελαιώνας". Όλες και όλοι να είμαστε εκεί, μαζί με τα παιδιά μας και τις παρέες μας.
  • Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Χρειάζεται να υπογραφούν από πολλές ακόμη δεκάδες πολίτες, και ειδικά από όσες/όσους έχουν επίσημη και θεσμική θέση.

Χ.Κ.