Ελληνικό: Συγκέντρωση έξω από την 129 Π.Υ.

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009, ώρα 10:30

Δήλωση του Χρήστου Κορτζίδη, Δημάρχου Ελληνικού:

Το Μάιο ο Δήμος Ελληνικού μαζί με τους φορείς και τους πολίτες άνοιξε συμβολικά το χώρο της 129 ΠΥ. Εκατοντάδες πολίτες περπάτησαν τότε μέσα στο πάρκο, που ήταν κλειστό γι’ αυτούς μέχρι τότε. Την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη ο Δήμος Ελληνικού θα προσπαθήσει να ανοίξει οριστικά το χώρο. Χρειάζεται γι’ αυτό η συμμετοχή πολλών πολιτών.

Χρόνια τώρα ένας πολύτιμος χώρος δεκάδων στρεμμάτων, γεμάτος ψηλά δένδρα δίπλα στα σπίτια, μένει κλειστός για το κοινό. Ο Δήμος Ελληνικού τον έχει ζητήσει επανειλημμένα. Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο πλάι της Λ. Βουλιαγμένης, αμέσως δεξιά μετά το Praktiker όπως πάμε προς Γλυφάδα. Ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και επί δικτατορίας παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας για τις ανάγκες της 129 ΠΥ. Σήμερα που η μονάδα αυτή έφυγε πρέπει ν’ ανοίξει στο κοινό, και να σωθούν τα δέντρα και το πράσινο από την επίθεση που ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει στη θέση των εκατοντάδων ψηλών δέντρων που σήμερα στολίζουν το χώρο να φυτέψει δύο τεράστιους οδικούς κόμβους, και στη θέση του πράσινου να γεμίσει με άσφαλτο και τσιμέντο τη γειτονιά!

Ο Δήμος Ελληνικού, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν: Να ανοίξει ο χώρος για τους πολίτες. Να αποδοθεί στο Δήμο, για να σωθεί από την άσφαλτο και το τσιμέντο.