Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΚΟΕ για τη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, 12/2/2010

Σημερινά δημοσιεύματα σε ορισμένες εφημερίδες (πχ Έθνος, Νέα) αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μην είναι ομιλητής ο Α. Τσίπρας στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ο Α. Αλαβάνος.

Τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή και προφανώς προδίδουν τις σκοπιμότητες των πηγών από όπου διαρρέονται, εκθέτοντας και τις πηγές και τους υπογράφοντες.

Η πρόταση της ΚΟΕ ήταν -προς όφελος της συλλογικότητας- να υπάρχουν σε κάθε συγκέντρωση δύο ομιλητές. Προφανώς ο ένας από τους δύο θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε στέλεχος του Σύριζα, είτε με θεσμικό ρόλο (πχ ο συντονιστής της γραμματείας), είτε όχι.

Είναι απολύτως φυσιολογικό στην κεντρική συγκέντρωση του Σύριζα να είναι ομιλητής ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της ΚΟ, Α. Τσίπρας.

Η αρχική πρόταση για τον Α. Αλαβάνο ως ομιλητή δεν έγινε από την ΚΟΕ. Παρόλα αυτά δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα, ούτε υποχθόνιο σχέδιο, η εμφάνιση ως ομιλητή του πρώην επικεφαλής της ΚΟ του Σύριζα, στο βαθμό μάλιστα που έχει θέσει με κεντρικό τρόπο το ζήτημα της αντίστασης στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Προς όφελος της ενότητας και της αλήθειας, και προς αποφυγή της αυξημένης νευρικότητας που τελευταία παρατηρείται στον χώρο του Σύριζα, θα ήταν καλό, είτε εκπρόσωποι του τύπου να παρευρίσκονται κατά τις συνεδριάσεις της Γραμματείας (είναι άλλωστε ανοικτές), είτε να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά με τις ακριβείς τοποθετήσεις του καθενός. Άλλωστε όποιος θα ήθελε να ενημερωθεί χωρίς σκοπιμότητες, θα μπορούσε να ανατρέξει στο σημερινό ρεπορτάζ της Αυγής.