Όλοι μαζί, λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα

ellada

ellada

Χαιρετισμός της ΚΟΕ στην εκδήλωση για την συγκρότηση του μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α. – 1/2/2011

Χαιρετισμός του μέλους της ΚΟΕ, Μαρίας Γασπαρινάτου, στο κάλεσμα των Μ.Γλέζου, Μ.Θεοδωράκη και Γ.Κασιμάτη για την συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν.

Όσο πιο γρήγορα σηκωθούμε όρθιοι και πάρουμε το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για το γκρέμισμα του ειδικού καθεστώτος που έχει επιβάλλει η τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες της στη χώρα.


Όσο πιο γρήγορα συσπειρωθούμε, όλοι όσοι κατανοούμε πως αυτές τις μέρες, αυτούς τους μήνες, τα τελευταία δύο χρόνια, η χώρα αλυσοδένεται. Ότι κατακτήσεις και δικαιώματα που είχαν κερδηθεί με αγώνες και αίμα, καταπατούνται και ακυρώνονται με τα διατάγματα των νέων κατοχικών αρχών.
Όσο πιο γρήγορα συγκροτήσουμε και αναπτύξουμε την αντίστασή μας σε κάθε χώρο,
στην δουλειά, στην γειτονιά, στις πόλεις, στην ύπαιθρο, στους τόπους εκπαίδευσης και στους χώρους πολιτισμού και υψώσουμε ένα παλλαϊκό και εθνικό ΌΧΙ στην καταστροφή της χώρας και τον εξανδραποδισμό του λαού.
Όσο πιο γρήγορα όλα τα ρυάκια της αντίστασης και των κινημάτων ενωθούν σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο.
Τόσο πιο αποτελεσματικά και ρεαλιστικά θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ιστορία μας.
Ο λαός μας θα πρέπει να πάρει στα χέρια του το μέλλον της Ελλάδας!
Να γκρεμίσει το ειδικό καθεστώς που έχει επιβάλλει η τρόικα, δηλαδή η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, πραγματοποιώντας μια μεγάλη μεταπολίτευση του λαού, που θα θέσει τα θεμέλια της πραγματικής Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας στο τόπο μας.
Μπορούμε και θα σταματήσουμε την άδικη ταξική αναδιανομή υπέρ των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων και αεριτζήδων, θα ανακουφίσουμε τον εργαζόμενο λαό και όσους έχουν πληγεί από τις πολιτικές των Μνημονίων που θα καταργηθούν. Θα απαλλάξουμε την χώρα από όλες τις ληστρικές επαχθείς δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί με την χρεομηχανή, θα προωθήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση. Και βέβαια, θα προωθήσουμε σε βάθος μια κάθαρση όλου του πολιτικού συστήματος και όλων των θεσμών και των μηχανισμών του κράτους, έτσι ώστε όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας να καθίσουν στο σκαμνί. Για να κατακτήσουμε μια νέα ανεξάρτητη θέση της χώρας στον σύγχρονο κόσμο. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.
Τα τελευταία 2 χρόνια ο λαός μας έχει δώσει δείγματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Αγωνίστηκε όμως μόνος του. Και δεν είδε φως από πουθενά. Και σήμερα….στον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, μέσα στην αβεβαιότητα και το άγχος, ο λαός δίνει μια μάχη επιβίωσης, ενάντια στο κρύο, στη φτώχεια, τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, την ουσιαστική στάση πληρωμών του δημόσιου προς τους πολίτες.
Ο λαός μας παρακολουθεί έκπληκτος την κατατρακύλα του πολιτικού κόσμου που προσχωρεί στον νεοραγιαδισμό, που είναι ο δοτός των ξένων, και παρότι ακόμα δε φοράει κουκούλες παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στο Διευθυντήριο της γερμανοποιημένης Ευρώπης. Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο να οδηγήσει τη χώρα σε τραγικές εθνικές περιπέτειες.
Όσο πιο γρήγορα λοιπόν δώσουμε ένα άλλο παράδειγμα, δείξουμε μια άλλη στάση που να εμπνέει και να καλλιεργεί ένα αγωνιστικό φρόνημα, ένα σάλπισμα αντίστασης και νίκης, η πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδος της χώρας θα έρθει πιο κοντά.
Θεωρήστε λοιπόν ότι η συνεύρεσή μας εδώ απόψε στηρίζεται στις κοινές μας αγωνίες για να μπει ένας φραγμός στην καταστροφή που φέρνουν. Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας θα συμβάλει με τις δυνάμεις της σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
Όλοι μαζί, λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!