Το χρονικό του ξεσηκωμού – Παρασκευή, 12/12/2008

“Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες,
ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”

Και σήμερα η νεολαία είναι στο δρόμο. Φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια. Ακολούθησε ογκώδης διαδήλωση προς τη Βουλή, όπου για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν το Σύνταγμα στα χημικά. Δείτε δελτίο τύπου. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ κάλεσαν ως συνήθως ξεχωριστά στην Ομόνοια και παρήλασαν στο …Μεταξουργείο.

Η πρόταση της ΚΟΕ για την κλιμάκωση και τη συνέχεια είναι να διοργανωθεί ένα μεγάλο πολιτικό – αντικυβερνητικό συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα και σε κάθε πόλη. Παράλληλα την Τρίτη το απόγευμα να γίνουν πορείες – πικετοφορίες σε γειτονιές της Αθήνας.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί η μαθητική συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ τη Δευτέρα στις 12.00 και η πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 18/12. Μαθητές και φοιτητές μπορούν να μετατρέψουν σχολεία και σχολές σε κέντρα αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση του αίματος, της διαφθοράς, των πλουσίων. Για τη δημόσια παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία, για τις δημοκρατικές ελευθερίες.