ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΙΑ, 12/1/2007

Τη στιγμή που:

βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις σε 50 πόλεις των ΗΠΑ ενάντια στην απόφαση του Μπους να κλιμακώσει τον πόλεμο στο Ιράκ, στέλνοντας επιπλέον 22.000 στρατιώτες,

εντείνεται το μακελειό σε όλες τις χώρες που έχουν βαλθεί να «απελευθερώσουν» οι ΗΠΑ, από το Ιράκ και το Αφγανιστάν ως τη Σομαλία,

αυξάνονται οι πιέσεις των «συμμάχων» μας προς την ελληνική άρχουσα τάξη για να αποδεχθεί το ξεπούλημα της Κύπρου και του Αιγαίου, και υποδαυλίζονται συνεχώς θέματα μειονοτήτων,

γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η έκρηξη στην αμερικάνικη πρεσβεία για να προχωρήσει η φασιστικοποίηση, να τεθούν εκτός νόμου τα αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού μας και να εξυπηρετηθούν οι στόχοι του «αντι»τρομοκρατικού πολέμου, που έχει βάψει στο αίμα τη Μέση Ανατολή κι έχει τσαλαπατήσει κάθε έννοια δικαίου σε όλο τον κόσμο.

Με αυτήν την ευκαιρία, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας επαναλαμβάνει τα δίκαια αιτήματα, τα μοναδικά που υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού μας και της Ελλάδας:

Να κλείσει η αμερικάνικη βάση της Σούδας, που χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο για τις επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον των λαών.

Δεν χρειαζόμαστε τη σφηκοφωλιά της Βασιλίσσης Σοφίας, άντρο κατασκοπείας και μηχανορραφιών.

Αλληλεγγύη με την Αντίσταση στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, το Λίβανο και όλο τον κόσμο ενάντια στον υπ’ αριθ. 1 παγκόσμιο τρομοκράτη, τις ΗΠΑ.

Αλληλεγγύη με τις κινητοποιήσεις εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ, ακόμη και στρατιωτικών, που απαιτούν το σταμάτημα του μακελειού και την άμεση αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής.