Δελτίο τύπου για το δολοφονικό σχέδιο της κυβέρνησης τη μέρα της Γενικής Απεργίας, 11/5/2011

koe

koe

Σήμερα, μέρα Γενικής Απεργίας, η κυβέρνηση και η αστυνομία έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Για πρώτη φορά σε πανεργατική απεργία, ξεδιπλώθηκε με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ένα δολοφονικό σχέδιο των δυνάμεων καταστολής. Ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου διαδηλωτή που νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αποτελεί πρωτοφανή κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της κρατικής βίας.

Το δολοφονικό χτύπημα, αλλά και ο τραυματισμός δεκάδων άλλων που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα στο κεφάλι από χτυπήματα των οργάνων της τάξης, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι εντολές της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Χ. Παπουτσή ήταν σαφείς και ξεκάθαρες.

Η προκλητική περικύκλωση των διαδηλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας από διμοιρίες των ΜΑΤ, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις τους και τις εντολές που είχαν.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της ωμής βίας εναντίον όσων αγωνίζονται. Κλιμακώνει μάλιστα τη βία χύνοντας αίμα. Το κρίσιμο ερώτημα πλέον είναι μέχρι πού θα φτάσουν. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Χ. Παπουτσής είναι ηθικοί αυτουργοί αυτού του δολοφονικού χτυπήματος.

Ο αγώνας ενάντια στα δεσμά του Μνημονίου και της τρόικας συνεχίζεται

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου

Να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης

Αγώνας για οικονομική, πολιτική και κοινωνική διέξοδο