Δελτίο Τύπου για τη σημερινή αντι-κατάληψη των σχολών από το ΚΚΕ, 11/12/2008

Τις μέρες που όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι και μαθητές, φοιτητές, νέοι άνθρωποι εξεγείρονται απέναντι στο σύστημα της καταστολής, της αμορφωσιάς, της ανασφάλειας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες διεκδικούν ρόλο υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Μπροστά στο φόβο Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών και αγωνιστικών αποφάσεων μέσα στο μαζικό κίνημα, οι δυνάμεις του Περισσού αναλαμβάνουν διατεταγμένο χρέος αστυφύλακα: Με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση «κατέλαβαν» νωρίς το πρωί, -δίχως ίχνος νομιμοποίησης από το μαζικό κίνημα που τόσο πολύ πονάνε- τις σχολές και απαγορεύουν στους φοιτητές να μπουν στα Πανεπιστήμια. Σε Πάντειο, Φιλοσοφική, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, οι φοιτητές απαγορεύεται να μπουν! Το μόνο που έκαναν οι δυνάμεις του ΚΚΕ ήταν να κλίνουν τη λέξη "περιφρούρηση" σε όλους τους τόνους. Μόνο που τώρα πια περιφρουρούν με τη στάση τους την κυβέρνηση Καραμανλή.

 

Η υποστήριξη του ΚΚΕ στη ΝΔ δεν έχει πια όρια. Η συκοφαντία ενάντια στη νεανική εξέγερση δεν έχει ίχνος αριστερής ή πολύ περισσότερο κομμουνιστικής στάσης. Οι τσάμπα μαγκιές περί «λεβεντιάς που κρίνεται στους χώρους δουλειάς» της κας Παπαρήγα δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύτηκαν από τα συγχαρητήρια του μισού υπουργικού συμβουλίου προς το ΚΚΕ και την πλήρη ταύτιση με το ΛΑΟΣ και την ακροδεξιά.

 

Αυτές τις μέρες κρίνεται αν η κυβέρνηση θα ξεμπλέξει με την νεανική αναταραχή. Αν θα ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται – στα όρια της κατάρρευσης. Μιας κατάρρευσης που οφείλεται στο κινηματικό κοκτέιλ δυσαρέσκειας, αγανάκτησης, μηδενικής συναίνεσης και ανοχής που εκφράζεται με μια φωνή: ΦΥΓΕΤΕ.

 

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες. Δίπλα στη φραστική επίθεση που έφτασε στο σημείο να "μην αποκλείει την κάλυψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου και σωματεμπόρων" (δήλωση Γ.Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ), έχουμε πλέον την πολιτική επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και στις διαδικασίες του. Η "ησυχία, τάξις και ασφάλειαν" που τόσο επιθυμεί το ΚΚΕ, δεν θα περάσει. Όλοι στον αγώνα.