Πανό ενάντια στα νέα μέτρα στην Ακρόπολη και άλλα τέσσερα σημεία της χώρας, 10/3/2010

athina_akropooli

athina_akropooliΣήμερα το πρωί σε πέντε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας αναρτήθηκαν πανό διαμαρτυρίας για την επιδρομή της κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Στην Ακρόπολη, στο σημείο όπου –μαζί με τον Λάκη Σάντα– είχε κατεβάσει τη γερμανική σημαία ο Μανώλης Γλέζος, που δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ στην τελευταία συγκέντρωση, νέοι εργαζόμενοι ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Πάρτε πίσω τα μέτρα».

patra_ekΑντίστοιχο πανό κρεμάστηκε στο Εργατικό Κάντρο Πάτρας από εργαζόμενους, άνεργους και σπουδαστές της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας» διαταράσσοντας τη γαλήνη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου.

hrakleio_dhmarxeioΣτο Ηράκλειο της Κρήτης νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα νέα μέτρα στο Δημαρχείο και μοίρασαν χιλιάδες προκηρύξεις στους πολίτες.

volos_dimarxeioΣτο Βόλο, αναρτήθηκε πανό στο Δημαρχείο με το ίδιο σύνθημα, που καλούσε στην αυριανή απεργία και διαδήλωση και έτυχε μαζικής επιδοκιμασίας από τους πολίτες του Βόλου.

rethymno_fortetzaΤέλος, στο Ρέθυμνο μέλη της κίνησης dikaioma.gr κρέμασαν σε τρία ιστορικά μνημεία της πόλης (κάστρο Φορτέτζας, ενετικός φάρος, μιναρές) μεγάλα πανό με την επιγραφή «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και την υποσημείωση «πληροφορίες: Όλι Ρεν – Γ. Α. Παπανδρέου».

   rethymno_minares rethymnon_faros

 

Οι μαζικές πολιτικές διαμαρτυρίες θα συνεχίζονται με κάθε μέσο μέχρι να παρθούν πίσω τα μέτρα με τα οποία θέλουν να γυρίσουν την κοινωνία 100 χρόνια πίσω. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις.