Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την επίθεση παρακρατικών, 10/12/2008

Χέρι χέρι κρατική καταστολή και παρακρατικοί στην Πάτρα

 

Χθες μετά τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις και πορείες της νεολαίας και του λαού της Πάτρας η αστυνομική βία συναντήθηκε με την βία παρακρατικών και ακροδεξιών στοιχείων και βύθισε την Πάτρα στην βία και τον τρόμο θυμίζοντας τις ημέρες της δολοφονίας Τεμπονέρα.

 

Με αφορμή επεισόδια κοντά στο κτίριο της Αστυνομίας επιτέθηκε αναίτια σε φοιτητές και πολίτες που βρίσκονταν μπροστά στο Παράρτημα του Πανεπιστήμιου Πατρών σε αγαστή συνεργασία με παρακρατικούς και ακροδεξιούς. Στην συνέχεια η δράση τους συνεχίστηκε σε μεγάλο μέρος της πόλης όπου κυνηγούσαν διαδηλωτές και άσχετους πολίτες και κυρίως νέους που δεν ενέκριναν την αμφίεση τους, χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών φοιτητών και τους απειλούσαν και εισέβαλαν σε καφέ προπηλακίζοντας τους θαμώνες ενώ σήμερα προκλητικές προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής ρίχθηκαν στην πόλη μας. Αυτή η κατάσταση επιβεβαιώνεται πλήρως από τις μαρτυρίες πλήθους πολιτών, δημοσιεύματα του Τύπου και τις καταγγελίες του δημάρχου Ανδρέα Φούρα.

 

Η Πάτρα επιλέχτηκε για να εφαρμοστεί οργανωμένο σχέδιο με στόχο να χτυπηθεί και να συκοφαντηθεί το κίνημα της νεολαίας και να ενεργοποιήσει συντηρητικά αντανακλαστικά στα οποία μάταια ποντάρει η Κυβέρνηση για να αναστρέψει το κλίμα πάνδημης αντίδρασης που έχει δημιουργηθεί. Στην προσπάθεια της αυτή καλλιέργησε, εκμεταλλεύτηκε και αξιοποίησε την δικαιολογημένη αγωνία μερίδας εμπόρων και πολιτών αναβιώνοντας τα σκιάχτρα των αντί – συγκεντρώσεων των αγανακτισμένων πολιτών αδιαφορώντας για τις πολλές και ποικίλες συνέπειες και κινδύνους.

 

Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για όσα συνέβησαν χθες στην πόλη μας. Οι νέες και οι νέοι, η Δημοκρατική Αχαΐα δεν τρομάζει από την συνδυασμένη επίθεση κρατικών δυνάμεων καταστολής και παρακράτους στην πόλη μας. Το απέδειξε σήμερα με την μεγάλη συγκέντρωση και πορεία. Θα αποδείξει και αύριο με την συμμετοχή της στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κινηματοθέατρο Πάνθεον στις 8.00μμ ότι Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

 

Πάτρα 10/12/2008