ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΚΑ, 10/09/2007

Σε παρουσία του στο Κανάλι Δέκα, σήμερα Δευτέρα 10/9/2007, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της ΚΟΕ, τόνισε:

 

Γιώργος Παπαϊωάννου

Γιώργος Παπαϊωάννου

«Δεν ήθελα να διακόψω τον καυγά μεταξύ του κ.Ντινόπουλου και του κ.Διαμαντίδη. Ήταν αποκαλυπτικός για το τι λένε τα δύο μεγάλα κόμματα. Τσακώνονται για το ποιο κόμμα έχει κάνει περισσότερα σκάνδαλα, ποιο έχει ευνοήσει περισσότερο τη διαφθορά, σε ποιο κόμμα καταλήγουν περισσότερες βαλίτσες με πολιτικό χρήμα.

Αυτή όμως είναι η ουσία των ισχυρών κυβερνήσεων: Τι αποτελέσματα έχουν για το λαό και τον τόπο. Ο κ.Ντινόπουλος είπε ότι στη ΝΔ έγιναν σοφότεροι. Λέμε όμως ότι κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι. Και υπάρχουν πολύ περισσότερα σκάνδαλα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η πραγματικότητα που ζει ο έλληνας εργαζόμενος, και μάλιστα ο νέος είναι μαύρη. Τα στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι η ανεργία μειώνεται. Στα ψεύτικα στοιχεία όμως περιλαμβάνουν σαν εργασία το απαράδεκτο καθεστώς των προγραμμάτων Stage, τη μερική απασχόληση, τα τετράωρα, την απασχόληση έστω και μια ώρας τη βδομάδα.

Να μιλάνε για αυτή την κοινωνική κατηγορία εργαζομένων με όρους συμπάθειας, οίκτου, ή το πολύ ελεημοσύνης, είναι εξοργιστικό. Αυτή η κατάσταση έχει γίνει πια ο κανόνας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας και καταδικάζονται στην ανασφάλεια, στο μισθό που μοιάζει χαρτζιλίκι, στην ελαστική εργασία κατά τις ανάγκες του εργοδότη. Αυτή η κατάσταση του εργαζόμενου – λάστιχο, του εργαζόμενου με καθεστώς γαλέρας, έχει επιβληθεί από την πολιτική και των δύο μεγάλων κομμάτων».