Περισσότεροι από 100.000 διαδήλωσαν για την υποστήριξη της Γάζας, στα κατεχόμενα από το 1948 Παλαιστινιακά εδάφη, 9/1/2009

Για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι που ζουν στα κατεχόμενα από το 1948 Παλαιστινιακά εδάφη κατέβηκαν στους δρόμους σε μια μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης,  προς τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές τους στην Λωρίδα της Γάζας.

Στις 2 του Γενάρη περισσότεροι από 150.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στη Γάζα, στην Sakhnin. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει από την Παλαιστινιακή Καταστροφή (al-Nakba) το 1948.

Στις 9 του Γενάρη, για ακόμα μια φορά, 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, καταδικάζοντας την επίθεση στη Γάζα και τα εγκλήματα των κατακτητών, και ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των σφαγών, της επίθεσης και του αποκλεισμού. Οι διαδηλωτές που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, τίμησαν τον λαό μας στη Γάζα, που παραμένει ακλόνητος, παρά τα εγκλήματα των κατακτητών.

Στην διοργάνωση της διαδήλωσης που ξεκίνησε από το τέμενος Abu Bakr συνεργάστηκαν όλες οι παλαιστινιακές πολιτικές παρατάξεις. Οι διαδηλωτές καταδίκασαν έντονα την συνεργασία των αραβικών καθεστώτων στις σφαγές στη Γάζα, και ειδικότερα τον ρόλο της Αιγύπτου στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και χαιρέτησαν την ακλόνητη στάση και την αντοχή του λαού της Γάζας. Χαιρέτησαν ακόμα το σθένος της παλαιστινιακής αντίστασης και απαίτησαν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παλαιστινιακής ενότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κατακτητής. 

Τέλος οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν να στηθούν δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου και να προσαχθεί σε αυτά η ηγεσία των κατοχικών δυνάμεων, και τόνισαν πως η κατεχόμενη από το 1948 Παλαιστινιακή πατρίδα, θα συνεχίσει να κινητοποιείται, να οργανώνεται, να διαδηλώνει και να δρα υποστηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις τον λαό μας στην Γάζα.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=over-100000-march-occupied-palestine-1948-second-c

Πολλές φωτογραφίες από διαδηλώσεις στην παραπάνω διεύθυνση