Σημαντικές παρουσίες στο 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Resistance 2008, του 1ου Διεθνιστικού Φεστιβάλ Νεολαίας, μια σειρά από αντιπροσωπίες θα λάβουν μέρος στις διαδικασίες του. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο καλεσμένοι.

Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο

Ο Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, σπούδασε ιατρική και εργάστηκε ως χειρουργός. Αναμείχθηκε στην πολιτική σε νεαρή ηλικία. Από το 2002 έως το 2004, ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των Μπολιβαριανών Επιτροπών, που στήριξαν ενεργητικά τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σε στιγμές κρίσιμες για την επιβίωση και σταθεροποίηση της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Αργότερα, εργάστηκε στην προεδρία της Δημοκρατίας και, στη συνέχεια, ανέλαβε χρέη υφυπουργού Εξωτερικών, υπεύθυνου για τις σχέσεις της Βενεζουέλας με την Ευρώπη.

Ο Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο θα προλογίσει μια βιντεοπροβολή που οργάνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας ειδικά για την κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ, το Σάββατο 12/7, στις 19:30.

Λέκναθ Νεουπάν

Ο Λέκναθ Νεουπάν, πρόεδρος της Παννεπαλικής Εθνικής Ανεξάρτητης Σπουδαστικής Ένωσης – Επαναστατικής, είναι μια σημαντική προσωπικότητα στο Νεπάλ. Είναι μέλος της καθοδήγησης του Κ.Κ. Νεπάλ (Μαοϊκό) και υπεύθυνος για τη δουλειά του στη σπουδάζουσα νεολαία. Η ANNISU-R είναι η μεγαλύτερη φοιτητική και σπουδαστική ένωση στο Νεπάλ με παρουσία τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία. Αριθμεί πάνω από 1.000.000 μέλη. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας με βασικά αιτήματα το βάθεμα της επαναστατικής διαδικασίας, που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό στο Νεπάλ. Ακόμα παλεύει και για καλύτερες συνθήκες σπουδών για τη νεολαία στο Νεπάλ. Η ANNISU-R έπαιξε μεγάλο ρόλο στον αγώνα για την κατάργηση της μοναρχίας, αφού κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από αυτόν τον πολιτικό στόχο εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίους και να κρατήσει μια αταλάντευτη μαχητική στάση.

Ο Λέκναθ Νεουπάν θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ, το Σάββατο 12/7, στις 19:30.