Δελτίο Τύπου για τη διαδήλωση στη ΔΕΘ και τις δηλώσεις Καραμανλή, 08/09/2008

Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών

Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη, χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αγρότες, συνταξιούχους που διαδήλωσαν ενάντια στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Η μεγάλη αυτή διαδήλωση δείχνει ότι οι κοινωνικοί και λαϊκοί αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση Καραμανλή είναι μονόδρομος.

 

Ο πρωθυπουργός επιμένει προκλητικά στη συνέχιση της ίδιας γραμμής. Με τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, αλλά και με τα επικείμενα νέα μέτρα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, επιμένει να τα παίρνει από τους φτωχούς και να τα δίνει στους πλούσιους.

Ο πρωθυπουργός επιμένει να καλύπτει (αυτή τη φορά φωναχτά και δημόσια) τους υπουργούς των σκανδάλων, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, του πλουτισμού, της μίζας, της φοροαποφυγής, της διαπλοκής. Αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ίδια η ύπαρξη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ελπίδα είναι οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας, για να μετατραπεί η κοινωνική δυσαρέσκεια σε κοινωνική έκρηξη που θα συμπαρασύρει το νεοφιλελευθερισμό και θα εκφράσει την λαϊκή απαίτηση για μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα και στην κοινωνία.