Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τη σημερινή πορεία, 07/12/2008

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

 

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν την οργή και την αγανάκτησή τους ανυποχώρητα και αποφασιστικά σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας.

 

Οι χιλιάδες λαού και νέων που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν ένα αυθόρμητο όσο και παλλαϊκό πολιτικό αίτημα: την καταδίκη της κυβέρνησης Καραμανλή. Η οργή και η αγανάκτηση είναι δίκαιη. Το έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Η μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης στις σπασμένες βιτρίνες και στις φωτιές δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή της κυβέρνησης: Ενοχή για την ατιμωρησία που οπλίζει το χέρι του φονιά, ενοχή για την ατιμωρησία που γεννάει για πολλοστή φορά αστυνομικούς – δολοφόνους, ενοχή για το πνίξιμο της πορείας στα χημικά, ενοχή για τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε θάλαμο αερίων.

 

Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Απέτυχε παντού. Στην οικονομία, στην παιδεία, στην εργασία, στα δικαιώματα, στην ανθρώπινη ζωή. Όσο γρηγορότερα πέσει, τόσο καλύτερα για το λαό και την κοινωνία.

 

Η εικονική παραίτηση Παυλόπουλου και Χηνοφώτη δεν μπορεί να εκτονώσει τη γνήσια κοινωνική οργή και αγανάκτηση. Πολύ περισσότερο, η μη-αποδοχή της φανερώνει την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

Αυτή η αναταραχή δεν τελειώνει. Τώρα αρχίζει. Σήμερα και αύριο να κηρυχτεί αποχή σε σχολεία και σχολές. Να βγούμε όλοι στο δρόμο. Να συμμετάσχουμε μαζικά και αποφασιστικά στη λαϊκή – πολιτική διαδήλωση καταδίκης της κυβέρνησης το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια και σε κάθε πόλη.

 

Να μετατραπεί η απεργία της 10ης Δεκέμβρη σε μια παλλαϊκή καταγγελία, σε ένα λαϊκό δικαστήριο για την κυβέρνηση της κοροϊδίας, της διαφθοράς, της καταστολής. Να κινητοποιηθεί κάθε νέος που βλέπει το κράτος να τον εξοντώνει μορφωτικά, κοινωνικά και οικονομικά. Να κινητοποιηθεί κάθε γονιός που βλέπει στο πρόσωπο του παιδιού του το πρόσωπο του 15χρονου Αλέξη. Να ξεσηκωθούμε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αστυνομική δολοφονία. Ο μόνος δρόμος για να το πετύχουμε είναι να το πληρώσουν ακριβά οι πολιτικοί υπεύθυνοι σήμερα.